Beispielbild für diese ISBN

De wereld vereenvoudigen. Zinnen en passages 1965 - 2005.

ZOMEREN, KOOS VAN.

ISBN 10: 9029562633 / ISBN 13: 9789029562638
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 1
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 6,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 18,01
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: De wereld vereenvoudigen. Zinnen en passages...

Einband: Soft cover

Beschreibung:

Amsterdam - Antwerpen, Uitgeverij De Arbeiderspers, 2005. Paperback. Met flappen. 8vo. 166 pp. (Mooi exemplaar). Het werk van Koos van Zomeren wordt vaak extra gewaardeerd vanwege de stijl van de schrijver. De geconcentreerdheid van zijn zinnen, de scherpzinnigheid van zijn observaties en de bijzondere manier waarop die observaties hun neerslag vinden in taal zijn aspecten die onlosmakelijk met zijn literaire werk verbonden zijn. Daarin wemelt het van de aforismen, van teksten die in hun bondigheid doen denken aan filosofische instellingen, aan maximen. En het doet er helemaal niet toe of we het nu hebben over zijn romans, zijn korte proza of zijn journalistiek-documentaire werk. Het is mogelijk een vereenvoudide, draagbare Van Zomeren te destilleren door het hele werk, meer dan vijftig boeken en stapels niet in boekvorm verschenen journalistiek werk, na te pluizen op de schitterendste, meest veelzeggende fragmenten uit dit toch al zo fijngeslepen werk. De titel verwijst naar een fragment uit Een vederlichte wanhoop waarin een sperwer een spreeuw verorbert: 'Ongetwijfeld had de sperwer daar ergens een beschut plekje gevonden en was hij al driftig bezig van twee vogels één te maken. Want dat is alles wat sperwers voor ogen staat, de wereld vereenvoudigen door haar op te eten.' Is niet ook een schrijver altijd in de weer met het opeten, verteren van de wereld om haar te vereenvoudigen? Er ligt een duizelingwekkend metaforisch perspectief besloten in deze titel. Recensie(s): 'Mooie zinnen hebben hun eigen ecologie. Ze zijn altijd mooi in samenhang met een bepaalde omgeving. Je moet ze niet plukken.' Zo luidt een zin in deze bloemlezing van 'zinnen en passages' uit het werk van Van Zomeren. Gelukkig heeft de auteur zich niet aan dit credo gehouden. Van Zomeren is een auteur van fraaie zinnen en fragmenten die zich prima zelfstandig laten genieten. Aan het eind van een jaar waarin zijn 40-jarig schrijverschap luister is bijgezet met het bestiarium 'De levende have', een nieuwe roman en een boek over zijn werk, bundelt deze uitgave de mooiste passages uit zijn verhalende en journalistieke proza. De zinnen zijn gerangschikt op trefwoord en vertrouwde elementen uit het werk keren terug: natuur en landschap, vogels, koeien, de trouwe hond Rekel en meer abstracte thema's als leven, liefde en dood. Prachtige observaties, melancholieke overwegingen en laconieke humor zijn volop aanwezig. Voor Van Zomeren-fans een fraaie aanvulling op zijn oeuvre, voor wie zijn werk niet kent een aardige eerste indruk. Jammer is wel dat de herkomst van de citaten niet is aangegeven. F. Hockx. (booknr: 46848). Buchnummer des Verkäufers 46848

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Banküberweisung
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • PayPal
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: Antiquariaat Hofman
Adresse: De Bilt, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 30. April 2001
Bewertung: 5 Sterne

Geschäftsbedingungen:

We accept payment by VISA and MasterCard (Bank Account in the Netherlands);prices are in Euro. All prices are exclusive postage. The postage depending, different options are possible to different countries. If no preference has been mentioned, we will choose the cheapest option. All books are in very good/good condition unless otherwise stated. The purchase may be returned (only after contacting us) if the book is not in the condition as described.
Antiquariaat Hofman. Kerklaan 64. 3731 EJ De Bi...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.
As for the height of the shippingcosts: please take a look in my "shipping matrix".


Anbieterinformationen: Antiquariaat Hofman: *buys and sells used, out-of-print and rare books. *is a bookshop with a large general collection of books *is specializing in music, linguistics, performing arts and (mainly)Dutch poetry *only offer books in reasonable/good condition, unless otherwise stated (minor defects are not necessarily reported). How can you order books? When you want to order a book from the catalogue please send us an e-mail, a letter, or call us. We inform you as soon as possible about your request. All prices are in euro. Postage and insurance are not included. We accept Visa Card and Master Card. Books must be paid within 14 days after invoice (V.A.T. is not applied due to use of margin scheme).