De wereld vereenvoudigen. Zinnen en passages 1965 - 2005.

ZOMEREN, KOOS VAN.

ISBN 10: 9029562633 / ISBN 13: 9789029562638
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam - Antwerpen, Uitgeverij De Arbeiderspers, 2005. Paperback. Met flappen. 8vo. 166 pp. (Mooi exemplaar). Het werk van Koos van Zomeren wordt vaak extra gewaardeerd vanwege de stijl van de schrijver. De geconcentreerdheid van zijn zinnen, de scherpzinnigheid van zijn observaties en de bijzondere manier waarop die observaties hun neerslag vinden in taal zijn aspecten die onlosmakelijk met zijn literaire werk verbonden zijn. Daarin wemelt het van de aforismen, van teksten die in hun bondigheid doen denken aan filosofische instellingen, aan maximen. En het doet er helemaal niet toe of we het nu hebben over zijn romans, zijn korte proza of zijn journalistiek-documentaire werk. Het is mogelijk een vereenvoudide, draagbare Van Zomeren te destilleren door het hele werk, meer dan vijftig boeken en stapels niet in boekvorm verschenen journalistiek werk, na te pluizen op de schitterendste, meest veelzeggende fragmenten uit dit toch al zo fijngeslepen werk. De titel verwijst naar een fragment uit Een vederlichte wanhoop waarin een sperwer een spreeuw verorbert: 'Ongetwijfeld had de sperwer daar ergens een beschut plekje gevonden en was hij al driftig bezig van twee vogels één te maken. Want dat is alles wat sperwers voor ogen staat, de wereld vereenvoudigen door haar op te eten.' Is niet ook een schrijver altijd in de weer met het opeten, verteren van de wereld om haar te vereenvoudigen? Er ligt een duizelingwekkend metaforisch perspectief besloten in deze titel. Recensie(s): 'Mooie zinnen hebben hun eigen ecologie. Ze zijn altijd mooi in samenhang met een bepaalde omgeving. Je moet ze niet plukken.' Zo luidt een zin in deze bloemlezing van 'zinnen en passages' uit het werk van Van Zomeren. Gelukkig heeft de auteur zich niet aan dit credo gehouden. Van Zomeren is een auteur van fraaie zinnen en fragmenten die zich prima zelfstandig laten genieten. Aan het eind van een jaar waarin zijn 40-jarig schrijverschap luister is bijgezet met het bestiarium 'De levende have', een nieuwe roman en een boek over zijn werk, bundelt deze uitgave de mooiste passages uit zijn verhalende en journalistieke proza. De zinnen zijn gerangschikt op trefwoord en vertrouwde elementen uit het werk keren terug: natuur en landschap, vogels, koeien, de trouwe hond Rekel en meer abstracte thema's als leven, liefde en dood. Prachtige observaties, melancholieke overwegingen en laconieke humor zijn volop aanwezig. Voor Van Zomeren-fans een fraaie aanvulling op zijn oeuvre, voor wie zijn werk niet kent een aardige eerste indruk. Jammer is wel dat de herkomst van de citaten niet is aangegeven. F. Hockx. (booknr: 46848). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: De wereld vereenvoudigen. Zinnen en passages...

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken