De vorstin : Machiavelli voor vrouwen.

HARRIET RUBIN (1952-). MARIËTTE GROENWOLD.

Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam: Ooievaar, 1999. Paperback. 8vo. 169 pp. (Mooi exemplaar). 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Prometheus, 1997 Met lit. opg Vert. van:The princessa : Machiavelli for women. - New York : Doubleday, 1997. 'Denken dat je niet zowel een geliefde als een krijger kunt zijn maakt je zwak. Het is een enorme misvatting. Grote strijders zien in dat wreedheid de bondgenoot is van liefhebben, confrontatievan kwetsbaarheid. Jackie Onassis wordt door degenen die haar kenden altijd beschreven als een mengeling van bescheidenheid en arrogantie, opoffering en dominantie. Ze straalt zowel gekwetstheid als almacht uit.Dat was de bron van haar indrukwekkende kracht. In De vorstin ontrafelt Harriet Rubin, schrijvend als een 'Machiavella', de strategieën en subtiele wapens van een groot aantal sterke vrouwen uit beden en verleden. Ze past ze aan voor de ambitieuze vrouw van nu, die zich staande moet zien te houden in het dagelijkse gevecht met anderen: haar baas, collega's en cliënten, haar echtgenoot en minnaars, haar ouders en haar kinderen. De vorstin laat ondubbelzinnig zien hoe je als vrouw het conflict aan moet gaan, hou je uiting kunt geven aan je innerlijke kracht en je verlangen naar macht en superioriteit, om tenslotte - als een vorst - alles uit het leven te halen wat je wilt. Dit boek roept de moderne vrouw op te profiteren van alles wat het leven te bieden heeft, en om zowel privé als zakelijk haar mannetje te staan - door oorlogstactieken en tactieken van liefde op een goede manier te combineren. Recensie(s): Dit boek gaat over macht van vrouwen, over conflict of oorlog als de weg naar macht, over het tot uitdrukking brengen van de in vrouwen opgeslagen macht waardoor ze de strijd in haar relaties met baas, collega's en cliënten, echtgenoot en minnaar, ouders en kinderen kan winnen en de gebeurtenissen in het leven volgens haar plannen kan laten verlopen. Via de bestudering van Machiavelli die voor en over mannen schreef en van grote strijdende vrouwen uit de geschiedenis ontrafelt de schrijfster strategieën, taktieken en subtiele wapens waarmee de vrouw de gevestigde orde overhoop kan halen, de perceptie van mensen veranderen en zodoende de wereld naar haar hand kan zetten; het spel wordt dan niet meer gespeeld volgens de regels van de ander en ze wint de strijd. De auteur zit in de uitgeverswereld en schreef voor The New York Times, Publishers Weekly en een aantal vrouwenbladen. Dit boek in Amerikaanse stijl bevat tal van nuttige adviezen voor vrouwen die met een vrouwelijke stijl van vechten relaties willen aangaan waarin ze de controle niet verliezen. Bevat literatuurlijst. Pocketeditie; normale druk. (Biblion recensie, Drs. A.C. Kroon.) (booknr: 22328). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: De vorstin : Machiavelli voor vrouwen.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken