De portiekvrijer.

GUENSBERG, MIRIAM.

ISBN 10: 9020402099 / ISBN 13: 9789020402094
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam, L.J. Veen, 2004. Paperback met flappen. 8vo. 156 pp. (Mooi exemplaar). 1e druk. Haast niemand weet dat de bekende roddeljournalist Maik Montès eigenlijk Jacob Campo Weyerman heet. Hij is vernoemd naar zijn kleurrijke voorvader, een 18de-eeuwse kroniekschrijver die zijn laatste levensjaren in de gevangenis sleet waar hij sprookjes schreef over geesten uit het vagevuur. Deze vagevuristen keren in een andere gedaante naar de aarde terug om daar familieleden van de ondergang te redden. Maik Montès gelooft niet in sprookjes, hij gelooft in geld, glitter en een goed verhaal. Als er in zijn vakantiehuis een vermoorde vrouw wordt gevonden, straft het snelrecht van de schandaalpers hem met zijn eigen wapens: het volksgericht verklaart hem schuldig zoder proces. Maik is ten einde raad. Dat hij dag en nacht bespied wordt door een hondsdagenvlieg en een vuurvliegje ontgaat hem. Toch zijn het deze lucide beestjes die het lot van de onttroonde roddelkoning keren. Die actie vormt het spetterende sluitstuk van deze eigentijdse fabel over het kwaad aller tijden; de achterklap. Recensie(s): In deze kleine roman wordt een berucht roddeljournalist zelf slachtoffer van de roddelpers. Het eigentijdse verhaal wordt vanuit een bijzonder perspectief verteld: een hondsdagenvlieg die zoveel mogelijk in de buurt van de journalist blijft. Deze hondsdagenvlieg is geen gewone vlieg, maar de geest van een vrouwelijk familielid van de roddeljournalist. Zij kwam na haar dood niet in de hel of de hemel terecht, maar werd in de gedaante van een vlieg teruggestuurd naar aarde om daar een familielid van de ondergang te redden. Ze heeft gezelschap van een vuurvlieg, de geest van een voorvader, de 18e-eeuwse schrijver Jacob Campo Weyerman die al eeuwen zonder succes probeert familieleden te redden. Weyerman is een historische figuur en in werkelijkheid een verre voorvader van de schrijfster. Ondanks het bijzondere vertelperspectief is het geen ingewikkeld, maar een helder en soepel geschreven boek. Dit is de zesde roman van de schrijfster (1950). Haar twee laatste romans, 'De muze van het Moortgat' en 'Saternacht' stonden op de longlist van de Libris en de AKO Literatuurprijs. Duidelijke druk. H. Gelens. (booknr: 36198). Buchnummer des Verkäufers

Über diesen Titel:

Inhaltsangabe: / 9020492099 / Dutch literature / Nederlands / Dutch / Néerlandais / Niederländisch / soft cover / 20 x 13 cm / 156 .pp /

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: De portiekvrijer.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken