Beispielbild für diese ISBN
Gebraucht kaufen
Preis: EUR 27,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 9,00 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

De muiterij op De Zeven Provinciën: Reacties en gevolgen in Nederland.

Blom, J.C. H.

ISBN 10: 9053568441 / ISBN 13: 9789053568446
Gebraucht Soft cover
Verkäufer Kloof Booksellers & Scientia Verlag (Amsterdam, Niederlande) Anzahl: 1
Bei weiteren Verkäufern erhältlich Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Amsterdam :. Amsterdam University Press, 2005. Paperback. 388 pp.(Amsterdam Academic Archive). - Op 4 februari 1933 brak muiterij uit op het Nederlandse oorlogsschip De Zeven Provinciën. Het schip bevond zich toen op oefentocht bij de noordwestkust van Sumatra. Bijna een week lang voer het onder bevel van de muiters in de Nederlands-Indische wateren vóór het op het op 10 februari tot overgave gedwongen werd. De wijze waarop dat gebeurde veroorzaakte evenveel opwinding als het feit van de muiterij zelf: er werd een bom op het muitende schip gegooid (23 doden en verscheidene gewonden).In dit boek worden het verloop van de muiterij, de aanleidingen (waaronder salariskortingen) en de achtergronden (de verhouding onder het marinepersoneel) uiteengezet.Deze beschrijving wordt gevolgd door een uitvoerige analyse van de reacties op de muiterij in Nederland. Van de zijde van de overheid leidde dit sensationele gebeuren tot gezagsversterkende maatregelen ten opzichte van militaire belangenverenigingen, en dan met name de marinebonden. Op politiek terrein leidde de muiterij tot heftige discussies over zaken als orde en recht, staatsgezag en vrijheid, socialisme en democratie.Uit die discussies blijkt dat de muiterij geen keerpunt in de Nederlandse geschiedenis is geweest. De erin verwoorde standpunten geven echter wel een uitstekend en bijzonder levendig beeld van wat er in de 'burgerlijk-verzuilde' maatschappij van de jaren dertig in Nederland werd gedacht en gevoeld. Condition : as new. ISBN 9789053568446[KEYWORDS: *. Buchnummer des Verkäufers 233115

Über diesen Titel:

Inhaltsangabe:

Op 4 februari 1933 brak muiterij uit op het Nederlandse oorlogsschip De Zeven Provinciën. Het schip bevond zich toen op oefentocht bij de noordwestkust van Sumatra. Bijna een week lang voer het onder bevel van de muiters in de Nederlands-Indische wateren vóór het op het op 10 februari tot overgave gedwongen werd. De wijze waarop dat gebeurde veroorzaakte evenveel opwinding als het feit van de muiterij zelf: er werd een bom op het muitende schip gegooid (23 doden en verscheidene gewonden).In dit boek worden het verloop van de muiterij, de aanleidingen (waaronder salariskortingen) en de achtergronden (de verhouding onder het marinepersoneel) uiteengezet.Deze beschrijving wordt gevolgd door een uitvoerige analyse van de reacties op de muiterij in Nederland. Van de zijde van de overheid leidde dit sensationele gebeuren tot gezagsversterkende maatregelen ten opzichte van militaire belangenverenigingen, en dan met name de marinebonden. Op politiek terrein leidde de muiterij tot heftige discussies over zaken als orde en recht, staatsgezag en vrijheid, socialisme en democratie.Uit die discussies blijkt dat de muiterij geen keerpunt in de Nederlandse geschiedenis is geweest. De erin verwoorde standpunten geven echter wel een uitstekend en bijzonder levendig beeld van wat er in de 'burgerlijk-verzuilde' maatschappij van de jaren dertig in Nederland werd gedacht en gevoeld.

Sprache: Text: Dutch
Introduction: English

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: De muiterij op De Zeven Provinciën: Reacties...

Einband: Soft cover

Zahlungsarten

Zahlungsarten, die dieser Verkäufer akzeptiert

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

Vorauskasse PayPal Rechnung Banküberweisung

Verkäufer Kloof Booksellers & Scientia Verlag
Adresse: Amsterdam, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit 7. Oktober 1999
Verkäuferbewertung 5 Sterne


Geschäftsbedingungen:

Condition of the books is VG or better, unless otherwise stated. Returns allowed within 8 days after reception of the book (after prior notification).
Books are subject to prior sale. Orders usually ship within 2-3 business days. Shipping of books outside the EU, or to commercial and institional addresses is at buyers risk. Airmail & insurance rates on request. No discounts possible on orders through Abebooks. The displayed shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. All disputes...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Orders usually ship within 2-3 business days. Shipping of books outside the EU, or to commercial and institional addresses is at buyers risk. Airmail & insurance rates on request. The displayed shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.


Anbieterinformationen: In business since 1923 we are specialized in law, philosophy and other scholarly books from the 16th - 20th century. We also carry a general stock and we have permanently in stock ca. 60.000 titles. Visit only by appointment. Member of ILAB and the NVVA, the Dutch Antiquarian Booksellers Association.