De man achter Louis. Deel twee van "De laatste oproep".

DOYLE, RODDY.

/ ISBN 13: 0009038814283
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam, Nijgh & Van Ditmar, 2005. Paperback. 8vo. 447 pp. (Mooi exemplaar. Netjes geplastificeerd). Het is 1924 en Henry Smart is Dublin ontvlucht omdat zijn betaalmeesters, voor wie hij moorden heeft gepleegd en chaos gecreëerd, hem op de hielen zitten. Na zijn aankomst in New York gaat het hem als knappe sandwichman aanvankelijk voor de wind. Achter zijn sandwichbord verhandelt hij - het is de tijd van de Drooglegging - clandestien gestookte drank, bestemd voor de illegale kroegen aan de Lower East Side. Henry waant zich koning van de straat, maar ondertussen houden de echt grote bazen hem nauwlettend in de gaten. Algauw moet Henry Smart alias Henry O'Glick de wijk nemen naar Chicago, waar hij niet constant door zijn verleden wordt achtervolgd. De stad is opgewonden, even nieuw als hij, en het allernieuwst is de muziek. Woeste, spannende, uitgelaten muziek, gespeeld door een man met een trompet en bloedende lippen: Louis Armstrong. Zijn muziek is overal, klinkt door elke open deur, uit elke grammofoon. Maar Armstrong heeft een probleem: er zijn plaatsen waar een zwarte niet kan komen, dingen die hij niet kan doen.Bovendien wordt Chicago met strakke hand geregeerd door de maffia, die elk podium, en elke man op dat podium bezit. Armstrong heeft iemand nodig, een blanke, en de man die hij kiest is Henry Smart. NBD|Biblion recensie: Ruim vijf jaar na het eerste deel 'De ster Henry Smart' vervolgt Booker Prize-winnaar Doyle (1958) zijn cyclus 'The Last Roundup' ('De laatste oproep'). Hoofdfiguur Henry Smart is Ierland ontvlucht, waar hij werd opgejaagd vanwege zijn betrokkenheid bij het politieke geweld in de jaren 1916-1922. In 1924 komt hij aan in New York, als zovele immigranten. Hij tracht een onopvallend bestaan op te bouwen, maar zijn achtervolgers lopen ook in Amerika rond. Na een hectische periode vlucht hij naar Chicago, waar hij bodyguard wordt van de jazzmusicus Louis Armstrong. Hij vindt daar ook plotseling zijn vrouw en dochter terug om ze weer te verliezen in de crisisjaren, als ze een zwervend bestaan leiden. De roman eindigt in 1946 als Henry, meer dood dan levend, gered wordt door de acteur Henry Fonda. Henry Smart is een figuur 'larger than life', via wiens lotgevallen het verhaal van de Ier in de 20ste eeuw wordt verteld. Dit tweede deel stelt teleur. Doyle geeft een tijdsbeeld via een aaneenschakeling van opwindende gebeurtenissen, in een jazzy, jachtige stijl en met een enorm taalregister. De overdaad werkt echter vermoeiend. Normale druk. (Biblion recensie, F. Hockx). (booknr: 40420). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: De man achter Louis. Deel twee van "De ...

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken