Beispielbild für diese ISBN

De kinderen van Putten : de razzia & de gevolgen.

Westing, Marleen van

ISBN 10: 9085066301 / ISBN 13: 9789085066309
Gebraucht Softcover
Gebraucht kaufen
Preis: EUR 7,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 9,00 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

Angeboten von

Kloof Booksellers & Scientia Verlag
Amsterdam, Niederlande

5 Sterne

AbeBooks Verkäufer seit 7. Oktober 1999

Beschreibung

Meppel : Boom, 2008. Paperback. 120 pp.- In deze studie over de razzia van de Duitse bezetters op 1 oktober 1944 in Putten als represaille tegen een mislukte verzetsaanslag staan het lokale beeld (vooral het beeld van de kinderen van de weggevoerden) en de gevolgen ervan centraal aan de hand van achttien interviews met hen. De op 1 oktober uit Putten weggevoerde 660 mannen van 18-50 jaar gingen via kamp Amersfoort, waar er 59 werden vrijgelaten, op transport naar concentratiekamp Neuengamme. Onderweg sprongen er 13 uit de trein, van de overigen keerden slechts 48 terug. De op deze scriptie in 2007 afgestudeerde historica groeide in Putten op. Haar studie beschrijft niet alleen heel goed het beeld dat vooral de kinderen van de weggevoerden hebben van de razzia en de gevolgen ervan voor hun jeugd, het geeft ook nieuwe inzichten in de vermeende lijdzaamheid van de omgekomenen en het aandeel niet-Puttenaren onder de weggevoerden. Condition : very good copy. ISBN 9789085066309[KEYWORDS: , World War, 1939-1945. Buchnummer des Verkäufers 202704

Anzahl: 1

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: De kinderen van Putten : de razzia & de ...

Einband: Soft cover

Über diesen Titel

From the Inside Flap:

De kinderen van Putten
De razzia & de gevolgen

De herinnering aan de razzia van Putten is onuitwisbaar. Meer dan zeshonderd mannen werden in oktober 1944 weggevoerd; minder dan vijftig keerden terug. In De kinderen van Putten staan de herinneringen en ervaringen van hun verwanten en nabestaanden centraal.

De razzia van Putten is talloze malen beschreven, maar bijna altijd door de ogen van buitenstaanders. Marleen van Westing laat de kinderen van Putten zelf aan het woord, bij wie de gebeurtenissen levenslang sporen hebben achtergelaten.
De nabestaanden geven ook hun visie op de landelijke discussies over het drama. Daarbij komen de mythen rondom de mislukte verzetsaanslag aan bod, evenals het lot van de mannen in de kampen, de schuldvraag en de naoorlogse verwerking in het dorp. Het beeld dat hieruit ontstaat, is een waardevolle aanvulling op en soms een weerlegging van de heersende ideeën en beeldvorming in de literatuur.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Marleen van Westing is afkomstig uit Putten. In 2007 studeerde ze af op De kinderen van Putten aan de faculteit Geschiedenis van de Universiteit Leiden.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

In business since 1923 we are specialized in law, philosophy and other scholarly books from the 16th - 20th century. We also carry a general stock and we have permanently in stock ca. 60.000 titles. Visit only by appointment. Member of ILAB and the NVVA, the Dutch Antiquarian Booksellers Association.

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

Condition of the books is VG or better, unless otherwise stated. Returns allowed within 8 days after reception of the book (after prior notification).
Books are subject to prior sale. Orders usually ship within 2-3 business days. Shipping of books outside the EU, or to commercial and institional addresses is at buyers risk. Airmail & insurance rates on request. No discounts possible on orders through Abebooks. The displayed shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. All disputes...

Mehr Information
Versandinformationen:

Orders usually ship within 2-3 business days. Shipping of books outside the EU, or to commercial and institional addresses is at buyers risk. Airmail & insurance rates on request. The displayed shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Alle Bücher des Anbieters anzeigen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

Vorauskasse PayPal Rechnung Banküberweisung