De eerste protestanten in de Lage Landen. Geloof en heldenmoed.

DECAVELE, JOHAN.

ISBN 10: 9085261007 / ISBN 13: 9789085261001
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Leuven - Zwolle, Davidsfonds - Waanders Uitgevers, 2004. Met kaart. Paperback. 8vo. 310 pp. (Mooi exemplaar). 'Rechtgelovigen' en 'ketters' lijnrecht tegenover elkaar. Ook in de Lage Landen bracht het optreden van Luther scheiding en tweespalt. Het protestantisme zette zich krachtig door en verstoorde grondig de traditionele eenheid van het katholieke geloof. Decavele ontrafelt deze grote geschiedenis van de zestiende eeuw, maar ook de 'petite histoire'. Hoe hebben de gelovigen die tijd beleefd? Hoe speelden ze er zelf een vaak heldhaftige rol in? Vijftien schokkende, soms wel eens 'grappige' verhalen geven een levendig overzicht van de turbulente geschiedenis van de hervormingsbeweging. Een overrompelend relaas, gebaseerd op verslagen van razzia's, verhoren, processen en vonnissen. Recensie(s): De auteur kent als geen ander de religieuze geschiedenis van de zuidelijke Nederlanden in de zestiende eeuw. Elk hoofdstuk begint met een anekdote als venster op een bepaald aspect van deze geschiedenis. Samen bieden ze een goed overzicht van de reformatorische beweging in dit gebied. Uitgangspunt van de auteur was dat 'een gedetailleerd relaas van concrete gebeurtenissen en van de figuren die daarin een rol hebben gespeeld pas het volle pond geeft aan de complexiteit van het godsdienstige tijdsgebeuren'. Hierdoor weet hij de verwevenheid tussen religieuze overtuiging, maatschappelijke positie en politieke situatie zichtbaar te maken. Aangetoond wordt hoe panisch leiders reageren konden op invloeden die van buiten af binnendrongen, maar ook de moed van mensen om hun diepste overtuiging zelfs onder vervolging trouw te blijven. Aangrijpend is het verhaal van het seksuele misbruik dat in kloosters in Brugge plaatsvond en alleen in de openbaarheid kwam dankzij de protestantse bestrijding van het kloosterleven. De auteur beschrijft ook, hoe moeilijk het in een verwarrende en explosieve periode is om politiek de meest effectieve beslissingen te nemen. Het boek, met een schat aan informatie, is niet alleen uitermate boeiend, maar ook volstrekt actueel! A.J. Jelsma (booknr: 48555). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: De eerste protestanten in de Lage Landen. ...

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken