Beispielbild für diese ISBN

Vuur. Roman.

KOUBAA, BART.

ISBN 10: 9021472600 / ISBN 13: 9789021472607
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 1
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 6,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 17,95
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: Vuur. Roman.

Einband: Soft cover

Beschreibung:

Amsterdam, Querido, 2000. Paperback. 8vo. 165 pp. (Mooi exemplaar). Vuur is het verhaal van Kuda Bux de grootvader en Kuda Bux de kleinzoon. Beiden wonen in het kamp, met opa Bux als het onbetwiste middelpunt. De kleinzoon schrijft over het leven in en rond de woonwagens, over de verhalen bij het kampvuur, over zijn waarzeggende tante wasmachine en natuurlijk over de mooie Zoë, zijn grote liefde. Maar allereerst is het verhaal van de haat-liefdeverhouding met zijn tirannieke grootvader. De oude Bux, een bijna mythische figuur, vertegenwoordigt het kampleven zoals het was, al heeft hij een uitgesproken zwak voor natuurfilms en quizzen op de televisie. De jonge Kuda staat al met één been in de andere wereld, maar wordt in bijna heel zijn doen en laten beheerst door de bemoeizuchtige grootvader, die op zijn beurt vrijwel niet zonder zijn kleinzoon kan. Het portret van deze bijzondere man te midden van de zigeuners is even hilarisch als liefdevol, geschreven met de vaart en het ritme van de dansende vrouwen rond de vlammen. Al snel voelt de lezer dezelfde mengeling van gevoelens als de jonge Kuda: van ergernis tot ontroering, van leedvermaak tot meelij. Bart Koubaa(1 968) is fotograaf en studeerde Arabisch. In 1988 won hij met de groep Ze Noiz Humo's Rockrally. Na een jaar als designer te hebben gewerkt begon hij te reizen. Sinds 1998 werkt hij met het dadaïstisch gezelschap 'Walbers und Hanssen' aan een film. Tussen het schrijven door zorgt hij voor kinderen op een school in Gent. Recensie(s): Kuda Bux is genoemd naar zijn grootvader, zigeuner en nog steeds woonachtig in een kampeerwagen temidden van zijn familie. De kleinzoon leeft al min of meer in de andere wereld, maar voelt zich sterk aangetrokken tot zijn fascinerende maar ook tirannieke grootvader, die vol prachtige al dan niet verzonnen verhalen zit en steeds in allerlei merkwaardige situaties verzeild raakt. De schrijver (1968) heeft in de taal geprobeerd dat leven en levensgevoel te vangen en slaagt daar maar ten dele in. Het verhaal begint stormachtig en fantasierijk, maar kent nauwelijks een plot. In de verte doet het aan de wereld van Marquez denken, weliswaar even liefdevol beschreven, maar minder virtuoos uitgevoerd en minder strak gecomponeerd. Het is in ieder geval een gedurfd debuut, dat zich moeilijk in een traditie laat plaatsen. En dat is voor een debutant bijzonder. (Biblion recensie, Drs. W.A. Fasel) (booknr: 47392). Buchnummer des Verkäufers 47392

Über diesen Titel:

Bewertung (bereitgestellt von GoodReads):
2,84 durchschnittlich
(45 Bewertungen)

Sprache: Text: Dutch

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Banküberweisung
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • PayPal
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: Antiquariaat Hofman
Adresse: De Bilt, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 30. April 2001
Bewertung: 5 Sterne

Geschäftsbedingungen:

We accept payment by VISA and MasterCard (Bank Account in the Netherlands);prices are in Euro. All prices are exclusive postage. The postage depending, different options are possible to different countries. If no preference has been mentioned, we will choose the cheapest option. All books are in very good/good condition unless otherwise stated. The purchase may be returned (only after contacting us) if the book is not in the condition as described.
Antiquariaat Hofman. Kerklaan 64. 3731 EJ De Bi...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.
As for the height of the shippingcosts: please take a look in my "shipping matrix".


Anbieterinformationen: Antiquariaat Hofman: *buys and sells used, out-of-print and rare books. *is a bookshop with a large general collection of books *is specializing in music, linguistics, performing arts and (mainly)Dutch poetry *only offer books in reasonable/good condition, unless otherwise stated (minor defects are not necessarily reported). How can you order books? When you want to order a book from the catalogue please send us an e-mail, a letter, or call us. We inform you as soon as possible about your request. All prices are in euro. Postage and insurance are not included. We accept Visa Card and Master Card. Books must be paid within 14 days after invoice (V.A.T. is not applied due to use of margin scheme).