Beispielbild für diese ISBN

DE VORM VAN EEN STAD VERANDERT SNELLER, HELAAS, DAN HET HART VAN DE MENSEN

ROUBAUD, JACQUES

ISBN 10: 9076569312 / ISBN 13: 9789076569314
Verlag: Wagner & Van Santen, Sliedrecht, 2002
Gebraucht Zustand: Net exemplaar. Hardcover
Verkäufer FESTINA LENTE italiAntiquariaat (Groningen, Niederlande)

AbeBooks Verkäufer seit 3. Januar 2002

Anzahl: 1

Gebraucht kaufen
Preis: EUR 19,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 19,95 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

Beschreibung

Oorspronkelijke titel: 'La forme d'une ville change plus vite, hélas, que le coeur des humains'. Vertaald en van een nawoord voorzien door Jan H. Mysjkin. Verschenen ter gelegenheid van het Poetry International Festival in juni 2002. Gezet uit de Lexicon No 2. Omslag en typografie: Richard van den Dool. Jacques Roubaud (Caluire, 1932) wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Franse dichters. Tweemaal was hij reeds te gast op Poetry International in Rotterdam, in 1997 en in 2002. In dat laatste jaar sprak hij de openingsrede, de verdediging van de poëzie uit. Hij staat erom bekend dat hij zijn gedichten construeert vanuit voor hem bindende regels, waarin zich de wiskundige verraadt die hij van huis uit is. 63 + (1) pag. Size: 21,5cmx14cm. Buchnummer des Verkäufers 026033

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: DE VORM VAN EEN STAD VERANDERT SNELLER, ...

Verlag: Wagner & Van Santen, Sliedrecht

Erscheinungsdatum: 2002

Einband: Paperback/ingenaaid

Zustand:Net exemplaar.

Auflage: 1e druk.

Über diesen Titel

From the Inside Flap:

Een bundel waarin men een mengeling aantreft van oude en nieuwe vormen, van eigen en uitheemse tradities, van lyrische ontroering en wiskundig spel. Voor Roubaud is het werken met bindende regels essentieel: 'Zonder regels zou ik me heel snel vervelen. Ik ben een wiskundige, ik construeer mijn boeken, ik kan niet anders. Ik ben niet in staat om het ene gedicht na het andere te schrijven, zonder dat er een verband tussen ze is.' Jacques Roubaud, die beschouwd wordt als een van de belangrijkste Franse dichters van deze tijd, liet op zijn tweeëntwintigste de studie letterkunde vallen om zich op de wiskunde te werpen. Hij kwam tot de ontdekking dat wiskundige strategieën met succes op de poëzie konden worden toegepast. In deze bundel waarin Roubaud de meest diverse vormen naast elkaar hanteert, zoals het vrije vers, het prozagedicht en het klassieke sonnet, keert ook zijn fascinatie voor de formele logica terug met name in de cyclus 'Zes logische stukjes' die hij in 1997 op Poetry International heeft gelezen.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

FESTINA LENTE italiAntiquariaat started in 1993. We are specialized in all books and printed matters concerning Italy, but we also offer general books. We are selling by means of bookmarkets, fairs, Italy-manifestations and internet.

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

* Books are in normal antiquarian condition. Small defects, like a few underlinings, library stamps, rust spots, names of previous owners, etc. have not always been mentioned. If in doubt about the bookcondition, please ask us by e-mail.
* Books that do not match our description, can be returned within a week after receipt, and after previous consultation.
* Payment by VISA and EURO/MASTER-card. In Deutschland auch durch Überweisung.
* Books remain our property until full payment is received.
* ...

Mehr Information
Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Alle Bücher des Anbieters anzeigen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue