Beispielbild für diese ISBN

Twee eeuwen Nederlanders in Sint-Petersburg. De Hollandse Kerk als sociaal en religieus middelpunt.

HOLTROP, PIETER N. (RED.).

ISBN 10: 9057308770 / ISBN 13: 9789057308772
Gebraucht
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)

AbeBooks Verkäufer seit 30. April 2001

Verkäuferbewertung 5 Sterne

Anzahl: 1

Bei weiteren Verkäufern erhältlich

Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
Gebraucht kaufen
Preis: EUR 14,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 17,89 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

PayPal Banküberweisung

Beschreibung

Zutphen, Walburg Pers, 2013. Geïllustreerd. Gedecoreerde borden. Gebonden. 8vo. 304 pp. (Mooi exemplaar). In de jaren tachtig van de vorige eeuw is het archief van de Hollandse Kerk (1717-1927) in Sint-Petersburg teruggevonden in het Centrale Staats Historische Archief van die stad. Archivarissen en kerkhistorici hebben daarna gewerkt aan de uitgave van belangrijke delen van het archief en aan de inrichting van een historische tentoonstelling over de Hollandse Kerk in 2003. Zij beschreven ook de geschiedenis van de kerk als sociaal en religieus middelpunt van de Hollandse gemeenschap in Sint-Petersburg. En ze beschreven de geschiedenis van de mensen die beroepshalve bij de kerk betrokken waren, zoals de predikanten, maar ook de mensen die de banken bevolkten tijdens de kerkdiensten, en zij die werkten aan de fysieke opbouw van de stad als verwezenlijking van de droom van tsaar Peter de Grote in de achttiende eeuw. Ook de mensen die met grootschalige handel de stad in de negentiende eeuw tot een economisch centrum maakten komen aan bod. De artikelen zijn verzameld uit soms moeilijk toegankelijke tijdschriften en bundels, en sommige zijn recent geschreven aan de hand van eerder onderzoek. Zo ontstond een waaier van bijdragen die de geschiedenis belichten van de Hollandse Kerk en de Nederlandse gemeenschap in de hoofdstad van tsaar Peter de Grote over een periode van 200 jaar. Recensie(s): Het bezoek van tsaar Peter in 1697 aan Nederland had tot gevolg dat tientallen Nederlandse ambachtslieden, kunstenaars, zeelieden en militairen door hem gecontracteerd werden om zijn droom, een modern Russisch rijk met een nieuwe hoofdstad (Sint-Petersburg), te helpen verwezenlijken. Sommigen bleven enkele jaren, anderen voorgoed. Later volgden ook andere beroepsbeoefenaren. Beroemd zijn de Vriezenveense 'Rusluie', handelaren in textiel en tabak. Dezen en andere expats kregen van de tsaar toestemming om kerken te bouwen waar men zijn geloof kon belijden in de eigen taal. Veelal gediend door predikanten uit het vaderland. Zo ontstond de Hollandse gemeente. Eerst met een eenvoudig houten kerkje, later toen er meer vermogende gemeenteleden waren, bouwde men een schitterend stenen bedehuis. Deze gemeente heeft met ups and downs bestaan van 1713 tot 1927. Het archief ervan is onlangs teruggevonden in een Russisch staatsarchief. Dit leverde het materiaal voor deze bundel opstellen over aspecten van het godsdienstig en sociaal leven in een expatgemeente. Een hoofdstuk is gewijd aan de Nederlandse kerk in Riga. Met afbeeldingen in zwart-wit, eindnoten per artikel, een literatuurlijst en register. (A. Lindenberg) (booknr: 49544). Buchnummer des Verkäufers 49544

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: Twee eeuwen Nederlanders in Sint-Petersburg....

Über diesen Titel

Umschlagtext:

In de jaren tachtig van de vorige eeuw is het archief van de Hollandse Kerk (1717-1927) in Sint-Petersburg teruggevonden in het Centrale Staats Historische Archief van die stad. Archivarissen en kerkhistorici hebben daarna gewerkt aan de uitgave van belangrijke delen van het archief en aan de inrichting van een historische tentoonstelling over de Hollandse Kerk in 2003. Zij beschreven ook de geschiedenis van de kerk als sociaal en religieus middelpunt van de Hollandse gemeenschap in Sint-Petersburg. En ze beschreven de geschiedenis van de mensen die beroepshalve bij de kerk betrokken waren, zoals de predikanten, maar ook de mensen die de banken bevolkten tijdens de kerkdiensten, en zij die werkten aan de fysieke opbouw van de stad als verwezenlijking van de droom van tsaar Peter de Grote in de achttiende eeuw. Ook de mensen die met grootschalige handel de stad in de negentiende eeuw tot een economisch centrum maakten komen aan bod.
De artikelen zijn verzameld uit soms moeilijk toegankelijke tijdschriften en bundels, en sommige zijn recent geschreven aan de hand van eerder onderzoek. Zo ontstond een waaier van bijdragen die de geschiedenis belichten van de Hollandse Kerk en de Nederlandse gemeenschap in de hoofdstad van tsaar Peter de Grote over een periode van 200 jaar.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

Antiquariaat Hofman: *buys and sells used, out-of-print and rare books. *is a bookshop with a large general collection of books *is specializing in music, linguistics, performing arts and (mainly)Dutch poetry *only offer books in reasonable/good condition, unless otherwise stated (minor defects are not necessarily reported). How can you order books? When you want to order a book from the catalogue please send us an e-mail, a letter, or call us. We inform you as soon as possible about your request. All prices are in euro. Postage and insurance are not included. We accept Visa Card and Master Card. Books must be paid within 14 days after invoice (V.A.T. is not applied due to use of margin scheme).

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

We accept payment by VISA and MasterCard (Bank Account in the Netherlands);prices are in Euro. All prices are exclusive postage. The postage depending, different options are possible to different countries. If no preference has been mentioned, we will choose the cheapest option. All books are in very good/good condition unless otherwise stated. The purchase may be returned (only after contacting us) if the book is not in the condition as described.
Antiquariaat Hofman. Kerklaan 64. 3731 EJ De Bi...

Mehr Information
Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.
As for the height of the shippingcosts: please take a look in my "shipping matrix".

Alle Bücher des Anbieters anzeigen