Slangenkoers.

BERNARD DU BOUCHERON (1928-). J.A. VERSTEEG.

ISBN 10: 9044506226 / ISBN 13: 9789044506228
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Breda : De Geus, Linnen. Met stofomslag. Gebonden. 8vo. 127 pp. (Mooi exemplaar). Vert. van:Court serpent. - Paris : Gallimard, 2004. Winnaar Grand Prix du Roman de l'Acade Franse In de veertiende eeuw gaan geruchten dat op het eiland Nieuw Thule in het verre Noorden alles gebeurt wat God verboden heeft. Priester Montanus zet met een schip koers naar Nieuw Thule om daar zielen te redden. Na maanden van ontbering op de ijskoude zee arriveert het schip op de plek van bestemming. Montanus treft er een volk aan dat leeft zoals in het einde der tijden. Hem wacht de zware taak om van de eilandbewoners, die jarenlang afgesloten zijn geweest van de buitenwereld, een godvruchtig volk te maken en de bandeloosheid te beteugelen. Maar kan de priester zelf de vleselijke verleidingen weerstaan?'Slangenkoers is een reis naar het einde van de nacht met als bestemming de noordpool, een diabolische reis. Wat een boek!' - Bernard Pivot'Deze korte magnifieke roman vol ijs staat boordevol met treffende details die de lezer doen klappertanden.' - Le Figaro Recensie(s): Een bisschop krijgt de opdracht om in het verre 'Thule' - Groenland?- enige christengemeenschappen te bezoeken. De roman beschrijft de reis per schip, de omzwervingen en de primitieve, 'heidense' omstandigheden waaronder mensen in het poolgebied leven. Middeleeuwse 'setting', zonder exacte tijdsaanduiding. Een christelijke versie van 'de overwintering op Nova Zembla', in de vorm van het dagboek/de reisherinneringen van een bisschop. De auteur (1928), een briljante carriere als commercieel directeur achter zich, toucheerde met dit eigensoortige literaire debuut op zijn 76e de 'Grand Prix du roman de l'Academie Francaise' 2004. Normale druk. Dr. B.J.S. Hoetjes (booknr: 24032). Buchnummer des Verkäufers

Über diesen Titel:

Bewertung (bereitgestellt von Goodreads):
3,42 durchschnittlich
(160 Bewertungen)

From the Inside Flap: Winnaar Grand Prix du Roman de l'Acad e Fran se
In de veertiende eeuw gaan geruchten dat op het eiland Nieuw Thule in het verre Noorden alles gebeurt wat God verboden heeft. Priester Montanus zet met een schip koers naar Nieuw Thule om daar zielen te redden. Na maanden van ontbering op de ijskoude zee arriveert het schip op de plek van bestemming. Montanus treft er een volk aan dat leeft zoals in het einde der tijden. Hem wacht de zware taak om van de eilandbewoners, die jarenlang afgesloten zijn geweest van de buitenwereld, een godvruchtig volk te maken en de bandeloosheid te beteugelen. Maar kan de priester zelf de vleselijke verleidingen weerstaan?
'Slangenkoers is een reis naar het einde van de nacht met als bestemming de noordpool, een diabolische reis. Wat een boek!' - Bernard Pivot
'Deze korte magnifieke roman vol ijs staat boordevol met treffende details die de lezer doen klappertanden.' - Le Figaro

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: Slangenkoers.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken