Rubens, Van Dyck & Jordaens: Vlaamse schilders uit De Hermitage.

Babina, Natalja & Beneden, Ben van.

ISBN 10: 9078653264 / ISBN 13: 9789078653264
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Exemplar nicht mehr verfügbar. Hier sehen Sie die besten Ergebnisse zur Suche nach Rubens, Van Dyck & Jordaens: Vlaamse schilders uit De Hermitage..

Beschreibung:

Hermitage Amsterdam. 2011. 256 p. Ills. Paperback. Buchnummer des Verkäufers

Über diesen Titel:

From the Inside Flap: Dit boek biedt een prachtig overzicht van de Vlaamse kunst uit de Hermitage in St.-Petersburg: 75 schilderijen en 40 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken uit de Antwerpse school. Vele daarvan zijn in de achttiende eeuw verworven door Catharina de Grote, uit excellente verzamelingen als die van Crozat en Brühl, die zij geheel opkocht. Oorspronkelijk hingen veel van de schilderijen in kerken en kloosters in Antwerpen en andere Europese steden. De meeste aandacht krijgen de 'grote drie': Peter Paul Rubens, Anthonie van Dyck en Jacob Jordaens. Rubens was de belangrijkste, begaafdste en meest invloedrijke zeventiende-eeuwse Vlaamse schilder. En een fenomeen in zijn tijd, een homo universalis. De portretten van Van Dyck voor het Engelse hof nemen ook een zeer belangrijke plaats in. Van Jordaens zijn imposante historiestukken opgenomen, in de levenslustige sfeer waarin hij uitblonk. Andere meesters in dit overzicht zijn Frans Snijders met een aantal verrassend dynamische stillevens en David Teniers II met vele delicate genrestukken. Het boek gaat ook in op Antwerpen als kunststad en op de geschiedenis van de Vlaamse kunstcollectie in de Hermitage.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: Rubens, Van Dyck & Jordaens: Vlaamse ...

Beste Suchergebnisse beim ZVAB

1.

Babina, Natalya / Beneden, Ben van / Gritsay, Natalya / Larionov, Alexey.
Verlag: Amsterdam Mercatorfonds 2011 (2011)
Gebraucht Softcover Anzahl: 1
Anbieter
BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS
(antwerpen, Belgien)
Bewertung
[?]

Buchbeschreibung Amsterdam Mercatorfonds 2011, 2011. Paperback met flappen, 256pp., 24x28cm., talrijke ills. in kleur, nieuw. ISBN 9789061533597. Met zijn 75 schilderijen en 40 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken uit de Antwerpse school, biedt dit boek een prachtig overzicht van de collectie Vlaamse kunst in de Hermitage. Het leeuwendeel daarvan heeft het museum van Sint-Petersburg te danken aan het aankoopbeleid van Catharina de Grote, die niet aarzelde om gerenommeerde verzamelingen als die van Crozat en Brühl in hun geheel op te kopen. Veel van deze werken hingen oorspronkelijk in kerken en kloosters in Antwerpen en andere Europese steden. De meeste aandacht gaat naar de grote drie: Peter Paul Rubens, Anthonie van Dyck en Jacob Jordaens. Rubens was de belangrijkste, begaafdste en invloedrijkste schilder van zijn tijd, een echte homo universalis. Van Dyck is vertegenwoordigd met een aantal portretten voor het Engelse hof, Jordaens met imposante historiestukken in de levenslustige sfeer waarin hij uitblonk. Ook Frans Snyders en David Teniers II komen ruim aan bod, de eerste met verrassend dynamische stillevens, de tweede met delicate genrestukken. Door te focussen op de geschiedenis van de collectie Vlaamse kunst in de Hermitage brengt het boek ook Antwerpen als kunststad in beeld 1400 g. Artikel-Nr. 31072

Weitere Informationen zu diesem Verkäufer | Frage an den Anbieter

Gebraucht kaufen
EUR 50,00
Währung umrechnen

In den Warenkorb

Versand: EUR 29,00
Von Belgien nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer