Na de sexuele revolutie. (Met CD).

VLEUGEL, GUUS.

Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam, Nijgh & Van Ditmar, 1999. Halfpluche. Gedecoreerde borden. Gebonden. 8vo. 408 pp. (Pluche). (Nieuwstaat). Guus Vleugel, (1932-1998) was jarenlang met Annie M.G. Schmidt de belangrijkste tekstleverancier voor het Nederlandse cabaret. Hij schreef een groot deel van het repertoire voor het legendarische Lurelei en hij werd de eerste tekstschrijver voor de soloprogramma's van Jasperina de Jong. Vleugel is de satiricus voor wie geen taboe heilig was. Teksten als 'Call girl', 'God is niet dood' (Ik dans met God zo goddelijk de tango) en 'Arme ouwe' (over koningin Juliana) veroorzaakten stormen van verontwaardiging in het brave Nederland van de jaren zestig. Guus Vleugel, die ook romans, komische drama's en venijnige columns schreef, werd in 1973 voor zijn liedteksten bekroond met de literaire Van der Hoogtprijs. Zijn teksten laten zich lezen als een zedenkroniek van Nederland, in de tijden van voor en na de Seksuele Revolutie. En ze zijn zeer leesbaar gebleven, dankzij Vleugels technisch meesterschap en sardonisch gevoel voor humor. NBD|Biblion recensie: Zowel qua productie als qua spraakmakendheid is Guus Vleugel (1932-1998) een van de belangrijkste cabaretauteurs van de tweede helft van deze eeuw. Vooral in de jaren zestig en zeventig heeft hij met zijn teksten voor Lurelei en Jasperina de Jong enerzijds een bijzonder stempel gedrukt op de tijd en haar anderzijds perfect beschreven en samengevat. De teksten van Vleugel, gedragen door vakmanschap en eruditie, gedijden vooral in de periode dat er nog volop taboes waren. In de jaren tachtig en negentig lijkt de noodzaak van Vleugels cabaretwerk verdwenen. Ook dit tweede deel in de Pluche-reeks (het eerste bevatte het oeuvre van Drs. P) is prachtig uitgegeven en goed gedocumenteerd, waardoor het op zijn beurt weer een bijdrage levert aan de contemporaine geschiedenis en de cabaretgeschiedenis. De bijgevoegde cd valt, in vergelijking met die van Drs. P, qua omvang en representativiteit wat mager uit: alleen vier van de grootste relnummers staan erop. Neemt niet weg dat dit een prachtig boek is. (Biblion recensie, Drs. Cees van der Pluijm) (booknr: 32635). Buchnummer des Verkäufers

Bewertung (bereitgestellt von Goodreads):
4 durchschnittlich
(1 Bewertungen)

Bibliografische Details

Titel: Na de sexuele revolutie. (Met CD).

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken