Beispielbild für diese ISBN

Monica, mijn vader.

SIPS, MAAIKE.

Verlag: Podium b.v. Uitgeverij, 2015
ISBN 10: 9057597357 / ISBN 13: 9789057597350
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 1
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 9,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 17,92
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: Monica, mijn vader.

Verlag: Podium b.v. Uitgeverij

Erscheinungsdatum: 2015

Einband: Soft cover

Beschreibung:

Amsterdam, Uitgeverij Podium, 2015. Paperback. 8vo. 285 pp. (Mooi exemplaar!). Als de vader van Maaike Sips met pensioen gaat, neemt hij meteen afscheid van zijn bestaan als man. Opeens is daar Monica. Sips duikt in het verleden van haar vader, om zo de nieuwe vrouw in haar leven met terugwerkende kracht een geschiedenis te geven. Ze ontdekt dat haar verhaal parallel loopt aan het verdwijnen van het taboe op transseksualiteit. Daarnaast laat ze zien wat de transformatie naar Monica betekent voor haar persoonlijke relatie met haar vader. Met oprechte verwondering en een buitengewoon goed oog voor detail reconstrueert Maaike Sips het verborgen leven van haar vader en geeft ze een stem aan een generatie transgenders voor wie de mogelijkheden van vandaag nog niet vanzelfsprekend waren. Maaike Sips (1971) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde. Ze is journalist en maakte kunstprogramma’s en documentaires voor televisie en films voor bedrijven. Fragment: Monica controleert haar make-up in de spiegel boven de wastafel en frunnikt wat aan haar haar, onzeker of ze wel ‘passabel’ is. Hebben de mensen om ons heen iets door? Er is voor haar geen groter compliment dan wanneer een vreemde haar spontaan met ‘mevrouw’ aanspreekt. Ik let er op dat ik haar niet verraad. Meer dan veertig jaar zei ik ‘hij’ en ‘hem’ en een vergissing is zo gemaakt. Recensie(s): Cees is een publieke figuur, een dominante man, actief in de gemeentepolitiek. Als hij met pensioen gaat, komt Monica tevoorschijn, dan nog man, maar geestelijk klaar om fysiek een vrouw te worden. Dat is aan het eind van het boek een feit. Voor dochter Maaike is Monica een complete verrassing. Ze besluit een boek te schrijven over de geschiedenis van haar vader en betrekt daar zichzelf nadrukkelijk bij. Met Cees had ze geen vertrouwelijke band, met Monica ontstaat die wel. Het boek leest als een roman, met flashbacks, afgewisseld met informatie over transseksualiteit, vroeger en nu. Het boeit, zeker door de prettige schrijfstijl, maar ook door de eerlijkheid en openheid van de auteur. Het duurt een tijdje voor ze aan het idee gewend is dat haar vader als man van het toneel verdwijnt. De dochter spaart hem niet. Zo uit ze haar verbijstering over de bizarre wegen die hij soms inslaat voor hij besluit volledig vrouw te worden. Ze kijkt ook met zelfkritiek naar de manier waarop zij met het geheel omgaat. Een moedig, integer en ontroerend document. Prachtig, waargebeurd verhaal over een man die besluit een vrouw te worden. Geeft ook inkijk in de transgenderwereld. (Mirjam Scholten). (booknr: 49692). Buchnummer des Verkäufers 49692

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Banküberweisung
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • PayPal
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: Antiquariaat Hofman
Adresse: De Bilt, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 30. April 2001
Bewertung: 5 Sterne

Geschäftsbedingungen:

We accept payment by VISA and MasterCard (Bank Account in the Netherlands);prices are in Euro. All prices are exclusive postage. The postage depending, different options are possible to different countries. If no preference has been mentioned, we will choose the cheapest option. All books are in very good/good condition unless otherwise stated. The purchase may be returned (only after contacting us) if the book is not in the condition as described.
Antiquariaat Hofman. Kerklaan 64. 3731 EJ De Bi...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.
As for the height of the shippingcosts: please take a look in my "shipping matrix".


Anbieterinformationen: Antiquariaat Hofman: *buys and sells used, out-of-print and rare books. *is a bookshop with a large general collection of books *is specializing in music, linguistics, performing arts and (mainly)Dutch poetry *only offer books in reasonable/good condition, unless otherwise stated (minor defects are not necessarily reported). How can you order books? When you want to order a book from the catalogue please send us an e-mail, a letter, or call us. We inform you as soon as possible about your request. All prices are in euro. Postage and insurance are not included. We accept Visa Card and Master Card. Books must be paid within 14 days after invoice (V.A.T. is not applied due to use of margin scheme).