Beispielbild für diese ISBN

Met prins Hendrik vaar de Oost. De reis van W.J.C. Huyssen van Kattendijke naar Nederlands-Indie, 1836-1838.

HUYSSEN VAN KATTENDIJKE-FRANK, KATRIENTJE [ED.].

ISBN 10: 9057302713 / ISBN 13: 9789057302718
Verlag: Zutphen, Walburg Pers, 2004., 2004
Gebraucht Hardcover
Verkäufer Emile Kerssemakers ILAB (Heerlen, Niederlande)

AbeBooks Verkäufer seit 1. Juni 2007

Verkäuferbewertung 5 Sterne

Anzahl: 1

Gebraucht kaufen
Preis: EUR 15,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 6,75 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

Beschreibung

Original cloth, dustjacket. 374 pp.; ills.; 25 cm. "Werken uitgegeven door de Linschoten Vereeniging CII". Text in Dutch / Nederlands. - Very good, as new. See picture. 900g. Buchnummer des Verkäufers 39703

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: Met prins Hendrik vaar de Oost. De reis van ...

Verlag: Zutphen, Walburg Pers, 2004.

Erscheinungsdatum: 2004

Einband: Hardcover

Zustand des Schutzumschlags: Dust Jacket Included

Über diesen Titel

Umschlagtext:

Hoe vergaat het een jonge adelborst op een zeereis naar Nederlands-Indië, als zich aan boord prins Willem Frederik Hendrik, kleinzoon van koning Willem I, bevindt? W.J.C. ridder Huyssen van Kattendijke beschrijft het allemaal in zijn journaal van de reis van Zr.Ms. fregat Bellona, van het vertrek uit Den Helder op 17 oktober 1836 tot de terugkomst van het schip op de Texelse rede op 19 juli 1838.

De reis vormde een onderdeel van de opleiding van de zestienjarige prins tot marine-officier. Onder de hoede van zijn gouverneur, kapitein-ter-zee Pieter Arriëns, zou hij ervaring opdoen in Aziatische wateren en een uitgebreid bezoek brengen aan de Nederlandse kolonie. Willem van Kattendijke doet beknopt verslag van de zeereis, die via Rio de Janeiro naar Batavia voerde. Hij beschrijft daarentegen uitvoerig de tochten die hij in gezelschap van prins Hendrik maakte. Na een bezoek aan Makassar en de Molukken trok de prins bijna drie maanden per koets of te paard door het immense Javaanse land. Willem, die als enige adelborst de prins vergezelde, beschrijft levendig en tot in detail de ontvangsten, feesten en uitstapjes die voor de prins georganiseerd werden. Overal waar hij verscheen volgde een groots onthaal. Voor prins Hendrik, die voortdurend in het middelpunt stond en door Arriëns goed in de gaten werd gehouden, was dit niet altijd even amusant, maar Kattendijke vermaakte zich steeds buitengewoon goed. Een selectie uit de brieven van prins Hendrik aan zijn ouders en andere familieleden, geeft een boeiend beeld van de ervaringen en emoties van de jonge prins en vult dit vrolijke, vlot geschreven journaal op een bijzondere manier aan.

Deel 102 (2004) in de Werken van de Linschoten-Vereeniging.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

Antiquariaat Emile Kerssemakers was established in 1992. Although we are specialised in religious books; in our store you also can find books on almost any other subject. There are more than 40.000 titles in stock.

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

BOEKHANDEL - ANTIQUARIAAT EMILE KERSSEMAKERS

We are member of the Antiquarian Booksellers' Association of the Netherlands (NVvA) , affiliated to the International League of Antiquarian Booksellers / Ligue Internationale de la Librairie Ancienne (ILAB/LILA) and we recognize its Code of Usages and Customs.

Wij zijn lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA) , aangesloten bij de International League of Antiquarian Booksellers / Ligue Internationale de la Librairie Ancienne (ILAB/LIL...

Mehr Information
Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Alle Bücher des Anbieters anzeigen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

PayPal Rechnung Banküberweisung