Malocchio: een Toscaanse jeugd.

GEERTEN JAN MARIA MEIJSING (1950-).

/ ISBN 13: 0009029530987
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 2003. Paperback. Met flappen. 8vo. 271 pp. 1e druk. (Mooi exemplaar). Met dit boek zou de auteur, die twintig jaar in Lucca gewoond heeft, het liefst de zon boven Toscane uitdoven. 'Het Toscanegevoel' waar al die modieuze en mallotige boeken die tegenwoordig zo populair zijn van doordrenkt lijken, is voor Meijsing zo afstotelijk geworden omdat hij zelf uit dit paradijs verdreven is. Door het leven daar satirisch voor te stellen, probeert hij dit persoonlijke hoofdstuk af te sluiten, wellicht daarmee eerder zichzelf dan de lezers voor de gek houdend. De verteller tracht in een vervallen boerenhuisje als alleenstaande vader zijn kleine dochtertje Chiara op te voeden en te integreren in het Italiaanse leven. Alles draait in zijn leven om de kuren en de grillen van dit bijzondere meisje, dat al vroeg heeft leren toveren en beheksen, of, zoals men het in het Italiaans zou zeggen, behept is met het boze oog. Derde hoofdpersoon is de aristocratische huisbaas en buurman uit de naastgelegen villa, een als vriend vermomde vijand. De achting van de verteller voor deze buurman slaat echter langzaam om in een allesverterende haat. De reden? Diens eeuwige machinaties zijn huurders het leven zuur te maken en ze uiteindelijk het huis uit te zetten. Voornaamste wapen in de strijd is de blik van het kleine meisje, de enige die tegen de buurman opgewassen is. Vader en dochter hebben hun plek gevonden en doen er alles aan om die te behouden. Een boosaardige komedie in de beste traditie van Meijsings werk."Meijsing is een schrijver met een neus, een hart en een verbluffend mooie pen." - Aleid Truijens in de Volkskrant (booknr: 24082). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: Malocchio: een Toscaanse jeugd.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken