Lof van de sport.

ULRICH, HANS.

Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam, De Arbeiderspers, 2005. Gedecoreerde borden. Gebonden. 8vo. 192 pp. (Mooi exemplaar). Waaruit bestaat toch onze fascinatie voor sport? Is het de uitzonderlijke lichamelijke prestatie, de hitte van de strijd of misschien wel het verlangen naar schoonheid en volmaaktheid die ons sportlieden als Jesse Owens, Pelé, Florence Griffith of Eddy Merckx doen bewonderen?Hans Ulrich Gumbrecht onderzoekt een markant fenomeen van onze tijd en brengt momenten van zijn eigen fascinatie onder woorden: 'Ik heb dit boek geschreven om de wereld van mijn werk, de wereld van de denkbeelden en de geschiedenis van het denken in verband te brengen met wat mij buiten mijn werk het meest fascineert: de wereld van de sport en de mensenmassa's die daarnaar kijken. In plaats van "kritisch" of zelfs "badinerend" te schrijven ging het mij erom mijn dankbaarheid te laten merken voor al die momenten van intensiteit en esthetisch genot die grote sportlieden mij gegeven hebben.'Lof van de sport is een bevlogen esthetica van de atletische prestatie. NBD|Biblion recensie: De auteur studeerde o.a. romantiek, filosofie, sociologie en is hoogleraar vergelijkende literatuurwetenschap. Als sportliefhebber en denker tracht hij duidelijk te maken wat de mens zo fascineert en doet genieten van een lichamelijke inspanning of de volmaaktheid van een sportprestatie. Het boek is een esthetica, een theorie en filosofie van in dit geval de sportprestatie als kunstvorm. Ook mag het een essay genoemd worden, waarbij dan van sportwetenschap gesproken kan worden. De auteur onderzoekt het fenomeen van het gefascineerd zijn voor een sportprestatie, zoals door sportgrootheden als Jesse Owens, Pele, Florence Griffith en Eddy Merckx en vele anderen aan de wereld getoond zijn. Boeiend en een beetje wetenschappelijk wordt inzicht gegeven in sportculturen en de motivatie en de kundigheid van sporthelden en het waarom van de reacties daarop uit de wereld der bewonderaars. (Biblion recensie, B.N. Swienink) (booknr: 32902). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: Lof van de sport.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken