Beispielbild für diese ISBN

Inleiding mededingingsrecht. 5e druk.

Slot, P.J.

ISBN 10: 9054549092 / ISBN 13: 9789054549093
Gebraucht Softcover
Verkäufer Kloof Booksellers & Scientia Verlag (Amsterdam, Niederlande)

AbeBooks Verkäufer seit 7. Oktober 1999

Anzahl: 1

Beschreibung

Den Haag : Boom Juridische uitgevers, 2007. 5e druk. Paperback. 319 p. : ill. ; 24 cm. (Boom juridische studieboeken). Condition : very good copy. ISBN 9789054549093[KEYWORDS: RECHT*. Buchnummer des Verkäufers 40298

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: Inleiding mededingingsrecht. 5e druk.

Einband: Soft cover

Über diesen Titel

From the Inside Flap:

Het mededingingsrecht staat in het centrum van de belangstelling. Vrijwel dagelijks verschijnen er berichten over in de pers. Een handzame inleiding tot dit rechtsterrein is daarom onontbeerlijk voor studenten en juristen in de praktijk. Dit boek is bedoeld als een eerste kennismaking met het mededingingsrecht. Het is met name geschreven voor studenten die een basiscursus mededingingsrecht gaan volgen. Het mededingingsrecht in Nederland bestaat uit twee lagen: het Nederlands en het EU-mededingingsrecht. Deze inleiding geeft inzicht in beide lagen alsmede een overzicht van de EU-regels over steunverlening.

Een belangrijke functie van een inleidend boek bestaat uit het inzichtelijk maken van het gecombineerde systeem van Nederlands en EU-mededingingsrecht. Dat betekent dat er, ondanks het inleidende karakter van het boek, toch een groot aantal onderwerpen aan de orde moet komen. Hierbij zijn vooral ook de basisbegrippen van het mededingingsrecht van belang. Daarom zijn voor de drie hoofdonderwerpen - het verbod van kartels, het verbod van misbruik van machtspositie en het toezicht op fusies - voorbeelden opgenomen, ontleend aan de praktijk.

In deze zesde druk zijn de recente wijzigingen van de Mededingingswet verwerkt en wordt aandacht besteed aan de rol van de burgerlijke rechter bij de toepassing van het mededingingsrecht. Ook wordt kort stilgestaan bij compliance-programma's. Verder zijn ontwikkelingen in de rechtspraak en de EU-regelgeving en de belangrijkste ontwikkelingen in het beleid van de Europese Commissie en de NMa verwerkt. Mede naar aanleiding van de grote steunoperaties aan het bankwezen is het deel over staatssteun aanzienlijk uitgebreid, met als voorbeeld de steun aan ING.

Met deze aanpak wordt een brede categorie lezers beoogd: studenten wetenschappelijk en hoger onderwijs, ambtenaren en praktijkjuristen die niet dagelijks met het mededingingsrecht te maken hebben. Met name voor de laatsten is extra informatie toegevoegd in de noten, met verdere verwijzing naar de gespecialiseerde literatuur, waar dat opportuun leek. Voor het gemak van de gebruiker zijn tevens bijlagen met verwijzingen naar groepsvrijstellingen, bekendmakingen en richtsnoeren en een jurisprudentie- en trefwoordenregister toegevoegd.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

In business since 1923 we are specialized in law, philosophy and other scholarly books from the 16th - 20th century. We also carry a general stock and we have permanently in stock ca. 60.000 titles. Visit only by appointment. Member of ILAB and the NVVA, the Dutch Antiquarian Booksellers Association.

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

Condition of the books is VG or better, unless otherwise stated. Returns allowed within 8 days after reception of the book (after prior notification).
Books are subject to prior sale. Orders usually ship within 2-3 business days. Shipping of books outside the EU, or to commercial and institional addresses is at buyers risk. Airmail & insurance rates on request. No discounts possible on orders through Abebooks. The displayed shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. All disputes...

Mehr Information
Versandinformationen:

Orders usually ship within 2-3 business days. Shipping of books outside the EU, or to commercial and institional addresses is at buyers risk. Airmail & insurance rates on request. The displayed shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Alle Bücher des Anbieters anzeigen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

Vorauskasse PayPal Rechnung Banküberweisung