Iets rijmt op niets. Verzamelde liedjes 1967 - 1990.

JONGE, FREEK DE.

ISBN 10: 9041700730 / ISBN 13: 9789041700735
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Rainbow, 1997. Paperback. 8vo. 331 pp. (Mooi exemplaar). 'Op alles rijmt wel iets, is wat ik over de jaren leerde. Evenals het omgekeerde: iets rijmt op niets'. Freek de Jonge werd beroemd met het legendarische cabaretduo Neerlands Hoop en zijn solovoorstellingen daarna. In iets rijmt op niets verzamelde hij zijn liedjes vanaf 1967 tot en met 1996 en voorzag deze van een uitgebreid nawoord. 'Veel van de liedjes van Freek zijn schitterende, gevoelige, technische hoogstandjes'. 'Iets rijmt op niets bevat een artistieke, maar ook een maatschappelijke geschiedenis, geschreven in een heldere spreektaal'. Freek de Jonge (1944) is cabaretier en schrijver. Van hem verschenen onder meer Het damestasje, Neerlands bloed en Opa's wijsvinger. NBD|Biblion recensie: 'Almaar zoeken naar de waarheid / Ik haat flauwekul / Als moralisten lullen zijn / Ben ik een lul' zong Freek de Jonge in zijn eerste soloprogramma De Komiek (1980) en met die regels gaf hij duidelijk aan waar hij voor staat. Heeft in de verhalende gedeelten van zijn voorstellingen de grap in al zijn gedaanten dikwijls de overhand, waardoor de toeschouwer in een soort lachtrance raakt, de liedjes zijn bijna altijd eilandjes van bezinning, waarin de ernst van de zaak aan de orde komt. Nu een groot aantal liedjes en gedichten (in titelalfabetische volgorde) uit bijna dertig jaar theater is gebundeld, wordt dit procédé duidelijk. Met het rijm kan de taalvirtuoos De Jonge behoorlijk uit de voeten, om het metrum bekommert hij zich minder: 'Op alles rijmt wel iets / Is wat ik over de jaren leerde / Evenals het omgekeerde / Iets rijmt op niets'. In zijn geestige en informatieve nawoord vertelt hij onder meer een en ander over de vruchtbare samenwerking met Bram Vermeulen, componist van de muziek bij de meeste teksten. In een tweede nawoord gaat hij in op de ontwikkeling in zijn loopbaan sinds de verschijning van de eerste druk (1990) van deze uitgave. Foto-omslag. Goedkope pocketeditie, normale druk. (Biblion recensie, Dick Welsink.) (booknr: 40777). Buchnummer des Verkäufers

Bewertung (bereitgestellt von Goodreads):
3,67 durchschnittlich
(3 Bewertungen)

Bibliografische Details

Titel: Iets rijmt op niets. Verzamelde liedjes 1967...

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken