Hollands ABC. Historisch ABC van veertig plaatsen in Noord- en Zuid-Holland samengesteld uit de Atlas Van Stolk.

MAAS, EMILIE M.I. VAN DER.

ISBN 10: 9065507280 / ISBN 13: 9789065507280
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Hilversum - Rotterdam, Verloren - Stichting Atlas Van Stolk, 2002. Mooi geïllustreerd. Paperback. 8vo (vierkant). 48 pp. (Mooi exemplaar). Het ABC is tegelijkertijd de catalogus bij de expositie met de letters van het alfabet voor plaatsnamen in Holland. Onder de D van Delft vinden we de moord op Willem de Zwijger in 1584, de C van Callantsoog toont een fraaie tekening van Dirk Langendijk van de landing van de Engelsen in 1799. Bij de R van Rotterdam is een kinderprent opgenomen van het bombardement in 1940. Behalve historische gebeurtenissen uit de zestiende eeuw tot halverwege de twintigste eeuw ontbreekt ook het typisch 'Hollandse' niet, zoals de tulpen en molens. Bij elke afbeelding is een korte inhoudelijke toelichting. Recensie(s): Naar aanleiding van een tentoonstelling van de Atlas van Stolk te Rotterdam met prenten, tekeningen en affiches van plaatsen in Noord- en Zuid-Holland is dit boekje en tevens catalogus uitgebracht. De aanleiding van deze tentoonstelling is het verschijnen van de serie 'Geschiedenis van Holland' in vier delen. Dit boekje is een aanvulling daarop en volgt de expositie met de letters van het alfabet voor plaatsnamen in Holland. De prenten geven opvallende en typerende historische gebeurtenisssen weer vanaf de 16e tot het midden van de 20e eeuw, zoals het beleg van Alkmaar in 1573, de moord op Willem de Zwijger in Delft, reclame voor de Keukenhof in 1951 te Lisse en het Czaar Peterhuisje in Zaandam. Na een korte inleiding en een verantwoording van de afbeeldingen volgt het ABC met prenten, kaarten e.d., merendeels in kleur afgedrukt en met een korte begeleidende tekst.( Dr. J. Kroes). (booknr: 48940). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: Hollands ABC. Historisch ABC van veertig ...

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken