Heimwee heeft een kleur.

BAUER, GUUS.

ISBN 10: 9056723766 / ISBN 13: 9789056723767
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

z.p., Signatuur, 2011. Linnen. Met stofomslag. Gebonden. Met leeslint. 8vo. 271 pp. Mooi exemplaar). "Stel u voor: een kaal stuk land van pakweg een halve kilometer. Zelfs het hardste gras wil er niet groeien. Toch zien we aan de rand mannen ernaar turen. Door verrekijkers. Aan de andere kant staan vrijwel evenveel mannen. Met verrekijkers. Houden ze elkaar in het oog? Of het vreemde geschubde gevaarte in het midden? Als u na een uur nogmaals kijkt, is er niets veranderd. Niemand wil in deze strook een eerste beweging maken.' Drie novelles in Heimwee heeft een kleur vertellen 'kleine verhalen' met op de achtergrond gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis. Je bent zelden echt getuige van geschiedkundige aardverschuivingen. Het gaat om de invloed die beslissingen van machthebbers hebben op de dagelijkse gang van zaken. In de titelnovelle raakt een professor en landgoedbezitter zijn baan en huis kwijt als bekend wordt dat hij onder pseudoniem schotschriften tegen de regering publiceert. Hij wordt een nummer en berust daar in eerste instantie in. Maar de mens is een individu en laat zich ongaarne begrenzen. NBD|Biblion recensie: Drie gebundelde novellen van de Nederlandse schrijver, journalist en uitgever Guus Bauer (1959). In 'Je bent zelden getuige' vieren Altmann en Novak op nogal verschillende wijze hun verjaardag. Het is 1989. Ze moeten na de zuivering zien te overleven in de socialistische heilstaat. Het verhaal heeft een wat vreemd, open eind. In het sprookjesachtige 'De koperslager en het grauw' vindt Clemens, een manusje van alles, bij toeval een handleiding van zijn vader en ontdekt hij een geheimzinnig ondergronds labyrint met een reusachtige filmprojector. Het titelverhaal is het meest indrukwekkend. Dr. Ir. Roman graaf Novela, eens een vooraanstaand wetenschapper, wordt na de resocialisatie beschouwd als staatsgevaarlijk, verliest baan en landgoed, en moet in het nieuwe socialistische arbeidsparadijs als nummer 1440 werken in een fabriek. Door zijn inventiviteit en een bizar toeval neemt alles een onverwachte wending. De verhalen staan in een historische context (individu versus staat) en lijken mede geinspireerd door de bijzondere band van Bauer met Tsjechie. De stijl is vrij zakelijk, maar sfeervol en spannend, al moet de lezer soms erg puzzelen om de vele gebeurtenissen te snappen. Gebonden, leeslint; vrij kleine druk. (NBD|Biblion recensie, L.A.A. Kruse) (booknr: 38737). Buchnummer des Verkäufers

Bewertung (bereitgestellt von Goodreads):
2,75 durchschnittlich
(4 Bewertungen)

Bibliografische Details

Titel: Heimwee heeft een kleur.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken