Beispielbild für diese ISBN

HET VERLOREN HOOFD

TABUCCHI, ANTONIO

Verlag: De Bezige Bij, 1998
ISBN 10: 9023437977 / ISBN 13: 9789023437970
Gebraucht / Paperback/garenloos / Anzahl: 1
Verkäufer FESTINA LENTE italiAntiquariaat (Groningen, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 14,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 17,91
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: HET VERLOREN HOOFD

Verlag: De Bezige Bij

Erscheinungsdatum: 1998

Einband: Paperback/garenloos

Zustand: Nieuwstaat

Zustand des Schutzumschlags: Omslag in kleur

Auflage: 1e druk.

Beschreibung:

Oorspronkelijke Italiaanse titel: 'La testa perduta di Damasceno Monteiro' (1997, Feltrinelli). Vertaald door Anthonie Kee. Omslag: Studio Paul Koeleman. In Portugal (Porto) spelende misdaadroman. Firmino, een 27-jarige journalist van een schandaalblad in Lissabon, wordt naar Porto gestuurd om meer te weten te komen over een onthoofd lijk, hoewel hij liever had doorgewerkt aan zijn literatuurwetenschappelijke scriptie. Hij belandt in het pension van de charmante Dona Rosa, die hem in contact brengt met de oude zigeuner die het lijk heeft gevonden. Bepaalde elementen uit diens verhaal blijken te zijn weggelaten uit het politieverslag. Firmino schrijft er een mooi stuk over. Dan ontvangt hij een anoniem telefoontje, dat hem op een nader spoor zet. Intussen wordt het hoofd uit de Douro opgedregd. Het blijkt een kogelwond te vertonen. Dezelfde anonymus belt opnieuw, vertelt van wie het hoofd is en waar de familie woont: in de armste wijk van Porto. Firmino schrijft weer een mooi stuk in de krant en Dona Rosa brengt hem in contact met Loton, de advocaat van de armen en ongelukkigen. Ze gaan een soort bondgenootschap aan: het wordt namelijk steeds duidelijker dat de politie zelf (de Guardia Nacional, eigenlijk een militaire organisatie) de hand heeft in de moord, een grote drugszaak.In 1997 schreef hij 'La testa perduta di Damasceno Monteiro', een verhaal dat gebaseerd is op een nieuwsbericht over een man wiens lijk in een park gevonden is, en die in een politiebureau in de buurt van Lissabon vermoord blijkt te zijn. Het verhaal is niet alleen op feiten gebaseerd, maar hij heeft bij het schrijven van deze roman ook gebruikgemaakt van onderzoek van de Europese Raad naar het respecteren van de mensenrechten op politiebureaus. Antonio Tabucchi (1943 - 2012) was een Italiaans schrijver, vertaler, en literatuurwetenschapper. Hij stond vooral bekend om zijn romans, waarvan enkele met (inter)nationale prijzen bekroond zijn, maar heeft ook veel werken van de Portugese schrijver Fernando Pessoa vertaald. Bovendien heeft hij Portugese taal en letterkunde gedoceerd aan verschillende Italiaanse universiteiten. 212 pag. Size: 20cmx12,5cm. Buchnummer des Verkäufers 029169

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: FESTINA LENTE italiAntiquariaat
Adresse: Groningen, Niederlande

ZVAB Verkäufer seit 3. Januar 2002
Bewertung: 5 Sterne

Geschäftsbedingungen:

* Books are in normal antiquarian condition. Small defects, like a few underlinings, library stamps, rust spots, names of previous owners, etc. have not always been mentioned. If in doubt about the bookcondition, please ask us by e-mail.
* Books that do not match our description, can be returned within a week after receipt, and after previous consultation.
* Payment by VISA and EURO/MASTER-card. In Deutschland auch durch Überweisung.
* Books remain our property until full payment is received.
* ...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.


Anbieterinformationen: FESTINA LENTE italiAntiquariaat started in 1993. We are specialized in all books and printed matters concerning Italy, but we also offer general books. We are selling by means of bookmarkets, fairs, Italy-manifestations and internet.