Beispielbild für diese ISBN

Als God met ons is. Jacob van Maerlant en de vijanden van het christelijke geloof.

HARPER, RAYMOND.

/ ISBN 13: 0009053337156
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 1
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 18,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 17,95
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: Als God met ons is. Jacob van Maerlant en de...

Einband: Soft cover

Beschreibung:

Amsterdam, Prometheus, 1998. Paperback. 8vo. 296 pp. (Nederlandse literatuur en cultuur in de Middeleeuwen, XIX). (Mooi exemplaar. Rug iets ontkleurd). De late Middeleeuwen staan bekend als een door en door christelijke tijd. Het is de bloeitijd van de scholastiek; de filosofie, de literatuur en in feite alle facetten van het dagelijks leven zijn doordrongen van christelijke waarheden. Maar dat wil nog niet zeggen dat het christendom zich niet bedreigd voelt. Het gevaar komt van alle kanten, natuurlijk van de duivel, maar ook van ketterse bewegingen, van joden en van de oprukkende islamieten in het Oosten. Jacob van Maerlant, de aartsvader van alle Nederlandse dichters, wijdt in zijn omvangrijke oeuvre, dat gestalte kreeg in de tweede helft van de dertiende eeuw, duizenden verzen aan de gevaren die het christendom vanbinnen of vanbuiten bedreigen. Het is een felbewogen tijd, met kruistochten, ketterprocessen en heftige theologische debatten, waar Jacob van Maerlant zijn eigen, door geloofsijver en rechtzinnigheid gekenmerkte, bijdrage aan levert. In Als God met ons is. voert Raymond Harper ons binnen in het fascinerende en vaak bloederige strijdperk van de wereldreligies, waar wederzijdse verkettering de boventoon voert. Geloofskwesties zouden het leven van veel dertiende-eeuwers - kruisvaarders, onafhankelijke denkers, joden en islamieten - ingrijpend bepalen. Na Van Oostroms Maerlants wereld verbaast het ons niet dat juist het werk van Jacob van Maerlant ons een bijzondere en gedetailleerde blik blijkt te bieden op de hevige verwikkelingen in de strijd om het ware geloof. NBD|Biblion recensie: Wij Nederlanders zijn er vast van overtuigd dat wij een tolerant volkje zijn, en dat wij in dezen een traditie van eeuwen hebben. Wie dat wil blijven geloven moet dit boek niet gaan lezen. Aan de hand van het omvangrijke oeuvre van de beroemde dertiende-eeuwse auteur/vertaler Jacob van Maerlant wordt nagegaan hoe de christenwereld dacht over het antieke polytheïse, de islam, de joden, heidenen en ketters. Niet best. Overtuigd als Jacob was van (Gods) superioriteit en het eigen (christen) gelijk, had hij geen goed woord over voor alles en iedereen die afweek van het orthodox gedachtegoed. Hoewel deze studie in de allereerste plaats bedoeld is voor neerlandici met als specialisme de letterkunde van de Middeleeuwen, zou lezing ervan aanbevolen kunnen worden aan beleidsmakers op het terrein van de omgang met een integratie van andere culturen in de Nederlandse samenleving. (Biblion recensie, Dr. Willem Kuiper.) (booknr: 42628). Buchnummer des Verkäufers 42628

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Banküberweisung
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • PayPal
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: Antiquariaat Hofman
Adresse: De Bilt, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 30. April 2001
Bewertung: 5 Sterne

Geschäftsbedingungen:

We accept payment by VISA and MasterCard (Bank Account in the Netherlands);prices are in Euro. All prices are exclusive postage. The postage depending, different options are possible to different countries. If no preference has been mentioned, we will choose the cheapest option. All books are in very good/good condition unless otherwise stated. The purchase may be returned (only after contacting us) if the book is not in the condition as described.
Antiquariaat Hofman. Kerklaan 64. 3731 EJ De Bi...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.
As for the height of the shippingcosts: please take a look in my "shipping matrix".


Anbieterinformationen: Antiquariaat Hofman: *buys and sells used, out-of-print and rare books. *is a bookshop with a large general collection of books *is specializing in music, linguistics, performing arts and (mainly)Dutch poetry *only offer books in reasonable/good condition, unless otherwise stated (minor defects are not necessarily reported). How can you order books? When you want to order a book from the catalogue please send us an e-mail, a letter, or call us. We inform you as soon as possible about your request. All prices are in euro. Postage and insurance are not included. We accept Visa Card and Master Card. Books must be paid within 14 days after invoice (V.A.T. is not applied due to use of margin scheme).