Freud is niet dood. Het blijvend raadsel van het menselijk brein.

HORGAN, JOHN.

/ ISBN 13: 0009026316119
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 0
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam, Ambo, 2000. Paperback. 8vo. 360 pp. (Mooi exemplaar). Na zijn opmerkelijke boek Het einde Van de wetenschap ontmaskert John Horgan opnieuw een bedrieglijke mythe de overtuiging dat de wetenschap ooit het mysterie van de menselijke geest volledig zal kunnen ontraadselen. Wat is, de menselijke geest precies? Deze vraag, die schrijvers en filosofen altijd al heeft gefascineerd. is de laatste tijd ook een populair onderwerp van wetenschappelijk onderzoek geworden En van nog recenter datum is de wetenschappelijke obsessie met 'definitieve theorieën',en",',theorieën van alles", die al het menselijk gedrag rationeel zouden kunnen verklaren. In Freud is niet dood bezoekt Horgan laboratoria, ziekenhuizen en universiteiten,waar hij spreekt met deskundigen die zouden moeten weten hoe het menselijk brein functioneert de 'psycho- wetenschappers' zoals hij ze noemt. Op basis van deze gesprekken toont hij aan dat we nooit volledig zullen doorgronden wat er in ons hoofd omgaat. dat de wetenschap in het ontraadselen van de menselijke geest sinds Socrates eigenlijk nog geen stap verder is gekomen en dat de vraag wat ons tot mensen, maakt: nog even wetenschapsbestendig is als altijd. Onvervaard pakt hij alle 'gevestigde' theorieën op dit gebied aan, Freud is niet dood is een geestig, schokkend en inspirerend verhaal over de menselijke geest die zichzelf tracht te doorgronden. In zijn uiterst toegankelijke schrijfstijl neemt Horgan de lezer mee op een reis door een complexe wereld, ie hem uiteindelijk terugbrengt bij de fundamenten van de menselijke natuur' hoop en geloof. NBD|Biblion recensie: De auteur, wetenschapsjournalist, verkende in 'Het einde van de wetenschap' (1996)* de grenzen van de exacte wetenschappen. In dit nieuwe boek gaat hij in op het raadsel van de menselijke geest en rekent hij af met de mythe dat het mogelijk zou zijn deze volledig wetenschappelijk te doorgronden. Dit doet hij op basis van bevindingen van deskundigen uit een breed scala aan vakgebieden, zoals psychotherapie, neurologie, psychiatrie en genetica. De beperkingen van de wetenschappelijke benadering van de menselijke geest worden geïllustreerd aan de hand van thema's als de achtergrond van psychische problemen, de werking van psychofarmaca, erfelijkheid van persoonskenmerken, psychoanalyse en andere vormen van psychotherapie, artificiële intelligentie en de evolutie van het menselijk brein. Steeds blijkt de wetenschappelijke benadering van dit weerbarstige onderzoeksobject te beperkt om aan de complexe werkelijkheid recht te doen. Een toegankelijk en plezierig leesbaar boek over fundamenten en beperkingen van onderzoek naar de menselijke psyche. (Biblion recensie, Drs. N.P. Aders) (booknr: 16826). Buchnummer des Verkäufers 16826

Bibliografische Details

Titel: Freud is niet dood. Het blijvend raadsel van...


Einband: Soft cover

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken