Beispielbild für diese ISBN

FOREL VISSEN IN AMERIKA

BRAUTIGAN, RICHARD

Verlag: Uitgeverij Bert Bakker, Amsterdam, 1987
ISBN 10: 9035105087 / ISBN 13: 9789035105089
Gebraucht / Paperback/garenloos / Anzahl: 1
Verkäufer FESTINA LENTE italiAntiquariaat (Groningen, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 12,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 17,95
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: FOREL VISSEN IN AMERIKA

Verlag: Uitgeverij Bert Bakker, Amsterdam

Erscheinungsdatum: 1987

Einband: Paperback/garenloos

Zustand: Gaaf exemplaar

Zustand des Schutzumschlags: Omslag in kleur

Auflage: 1e druk.

Beschreibung:

Oorspronkelijke titel: 'Trout fishing in America' (1967). Vertaald door Peter van Oers. Omslagontwerp: Rick Vermeulen. Dit boek is pure magie. De auteur schreef het in de zomer van 1961, terwijl hij met vrouw en kind door Idaho trok. Het boek werkt als een teletijdmachine. Plots sta je terug in de jaren '60. Objectief gezien gaat het boek over 'being on the road', terug naar de natuur, San Francisco en de hippies. Maar het is veel meer dan dat. 'Trout Fishing in America was the literary equivalent of the Grateful Dead'. Forel vissen in Amerika is niet alleen een onderwerp, maar ook een personage, een hotel, het boek dat wordt geschreven en de verteller zelf. Het is een opeenvolging van 47 episoden, die een zekere samenhang vertonen, maar het geheel is geen roman. Met een opmarking van de auteur over het omslag. Richard Gary Brautigan (1935 - 1984), Amerikaanse schrijver die furore maakte als een van de stemmen van de Amerikaanse tegencultuur die rond 1965 in de Verenigde Staten opkwam en die bekend werd onder de naam hippiecultuur of flowerpower. 136 pag. Size: 20cmx12,5cm. Buchnummer des Verkäufers 027514

Über diesen Titel:

Umschlagtext: De forel had een grote rode streep over zijn zij. Het was een mooie regenboog. (...) 'Breek zijn nek maar,' zei ik. 'Ik weet iets beters,' zei hij. 'Voor ik hem doodmaak zal ik de genadeklap voor hem verzachten. Deze forel moet een slok hebben.' Hij haalde de fles port uit zijn zak, draaide de dop los en goot een flinke slok in de forellenbek. (...) 'Hij is gelukkig gestorven,' zei hij. 'Dit is mijn ode aan de anonieme alcoholisten. Komt dit zien!' FOREL VISSEN IN AMERIKA is een cultklassieker uit de underground van San Francisco, de stad die ook de beats, de hippies en Bukowski voortbracht. Het boek bestaat uit een serie anekdotes in losse hoofdstukken, met terugkerende karakters - de verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd in het noordwesten van de Verenigde Staten, zijn volwassen leven in San Francisco en de kampeertocht die hij met zijn vrouw en dochter maakte in de zomer van 1961. Het thema forel vissen duikt op verschillende manieren op in het boek - niet alleen als handeling, ook als personage - en wordt gebruikt als uitgangspunt voor humorvolle kritiek op de Amerikaanse samenleving. Het werk van Brautigan wordt gekenmerkt door een opmerkelijke verbeeldingskracht. De schrijver Don Carpenter zei over Brautigan: 'Ik geloof niet dat zijn werk ooit de erkenning heeft gekregen die het op grond van zijn impact heeft verdiend. Hij is uniek. Zijn vermogen met minimale middelen emoties uit te drukken is ongeëvenaard.'

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: FESTINA LENTE italiAntiquariaat
Adresse: Groningen, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 3. Januar 2002
Bewertung: 4 Sterne

Geschäftsbedingungen:

* Books are in normal antiquarian condition. Small defects, like a few underlinings, library stamps, rust spots, names of previous owners, etc. have not always been mentioned. If in doubt about the bookcondition, please ask us by e-mail.
* Books that do not match our description, can be returned within a week after receipt, and after previous consultation.
* Payment by VISA and EURO/MASTER-card. In Deutschland auch durch Überweisung.
* Books remain our property until full payment is received.
* ...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.


Anbieterinformationen: FESTINA LENTE italiAntiquariaat started in 1993. We are specialized in all books and printed matters concerning Italy, but we also offer general books. We are selling by means of bookmarkets, fairs, Italy-manifestations and internet.