Beispielbild für diese ISBN

Een versteende dierentuin. Gedichten vertaald door Ko Kooman.

MCKENDRICK, JAMIE.

ISBN 10: 9076569045 / ISBN 13: 9789076569048
Verlag: Amsterdam, Wagner & van Santen, 1999., 1999
Gebraucht Hardcover
Verkäufer Emile Kerssemakers ILAB (Heerlen, Niederlande)

AbeBooks Verkäufer seit 1. Juni 2007

Anzahl: 1

Gebraucht kaufen
Preis: EUR 9,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 6,75 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

Beschreibung

Hardcover. With dustjacket. 184 pp.; 22 cm. English and Dutch. (spine d.j. sl. discoloured) Very good. 600g. Buchnummer des Verkäufers 28914

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: Een versteende dierentuin. Gedichten ...

Verlag: Amsterdam, Wagner & van Santen, 1999.

Erscheinungsdatum: 1999

Einband: Hardcover

Zustand des Schutzumschlags: Dust Jacket Included

Über diesen Titel

From the Inside Flap:

Tweetalige uitgave Engels/Nederlands. In zijn poëzie zijn veel verwijzingen terug te vinden naar de overblijfselen van het Romeinse rijk en naar de Romeinse mythen en sagen. In deze omineuze gedichten worden krachten opgeroepen die niet voor menselijke rede vatbaar zijn. De dichter lijkt onderweg in een wereld waar de hel is losgebroken. De slechte voortekenen dienen zich aan in de klassieke vorm van bijvoorbeeld de spookvlucht van een uil, maar ook in de moderne vorm van een met olie bedekte zee. Veel van McKendricks gedichten beschrijven hoe de vergankelijkheid zich niet alleen aan het natuurlijke, maar ook aan het door de mens gemaakte voltrekt: autos worden tot karkassen, scharnieren kraken, boeken vergelen. Ook vertoont McKendrick een voorliefde om zaken uit de natuurlijke en de industriële wereld op elkaar te betrekken. Duiven en typemachine gaan met elkaar een duet aan, knotwilgen spiegelen zich in het water als zwarte / kwasten in een pot terpentine, een spin huist in een horloge, de centrale verwarming mengt zich met haar geluiden in het samenzijn tussen twee geliefden. Typisch voor McKendrick zijn de gedichten waarin de mens zijn controle over het hem omringende verliest en krachten van buitenaf de zaak gaan bestieren: tijdens een roeitocht naar een eiland in een rubberbootje roeit opeens het eiland weg, na het oplaten van een vlieger neemt deze de allures aan van een zelfstandige planeet, en bij het wegtrekken van de klimop wurgt de klimop de tuinman. We zijn verdoemd, dat lijkt de boodschap van deze bundel, maar dat maakt wel dat we ons niet hoeven te vervelen. Regelmatig verwijst de laatste zin van McKendricks gedichten op raadselachtige wijze terug naar de eerste, waardoor je in zijn onheilspellende wereld gevangen blijft. Jamie McKendrick (Liverpool, 1955) wordt algemeen beschouwd als een van de meest opmerkelijke jonge Engelse dichters.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

Antiquariaat Emile Kerssemakers was established in 1992. Although we are specialised in religious books; in our store you also can find books on almost any other subject. There are more than 40.000 titles in stock.

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

BOEKHANDEL - ANTIQUARIAAT EMILE KERSSEMAKERS

We are member of the Antiquarian Booksellers' Association of the Netherlands (NVvA) , affiliated to the International League of Antiquarian Booksellers / Ligue Internationale de la Librairie Ancienne (ILAB/LILA) and we recognize its Code of Usages and Customs.

Wij zijn lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA) , aangesloten bij de International League of Antiquarian Booksellers / Ligue Internationale de la Librairie Ancienne (ILAB/LIL...

Mehr Information
Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Alle Bücher des Anbieters anzeigen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

PayPal Rechnung Banküberweisung