Beispielbild für diese ISBN

Een monnik met een rol. Willem van Affligem, het Kopenhaagse Leven van Lutgart en de fictie van een meerdaagse voorlezing.

MANTINGH, ERWIN.

ISBN 10: 9065506322 / ISBN 13: 9789065506320
Verlag: Hilversum, Verloren, 2000., 2000
Gebraucht Softcover
Gebraucht kaufen
Preis: EUR 14,00 Währung umrechnen
Versand: EUR 6,75 Von Niederlande nach USA Versandziele, Kosten & Dauer
In den Warenkorb legen

Angeboten von

Emile Kerssemakers ILAB
Heerlen, Niederlande

5 Sterne

AbeBooks Verkäufer seit 1. Juni 2007

Beschreibung

Paperback. 412 pp.: ill.; 25 cm. "Middeleeuwse Studies en Bronnen, 73" Text in Dutch - (page 31 with tear (8 cm) restored with tape) Otherwise as good as new. cover text = flaptekst: Het oudste Middelnederlandse handschrift van enige omvang wordt in de Deense Koninklijke Bibliotheek bewaard. De inhoud staat bekend als het Kopenhaagse Leven van Lutgart en is een versbewerking van het Latijnse heiligenleven in proza dat Thomas van Cantimpré kort na de dood van Lutgart van Tongeren in 1246 schreef. Het Middelnederlandse handschrift, daterend van omstreeks 1270, bevat alleen het tweede en het derde boek van het Leven van Lutgart. Het Kopenhaagse handschrift opent niet met tekst, maar met een afbeelding van een monnik, een benedictijn, die met zijn linkerhand een spreekgebaar maakt en met zijn rechterhand een rol vasthoudt. Een eeuw na ontdekking van het handschrift hebben de monnik en de tekst nog lang niet al hun geheimen prijs gegeven. Wie stelt de afgebeelde monnik voor? Wat hebben de gebaren en de rol van de monnik precies te betekenen? En tot wie richt de monnik zich? In het eerste deel van Een monnik met een rol wordt gepoogd de Middelnederlandse dichter te identificeren. Dit probleem houdt de neerlandistiek al sinds circa 1770 bezig. Het tweede deel behandelt de 'lijst om Lutgarts leven': de door de Middelnederlandse dichter toegevoegde pro- en epilogen waarin gesuggereerd wordt dat de tekst in sessies werd voorgedragen of voorgelezen. Daarbij zou een levendige interactie hebben plaatsgevonden tussen tekstvertolker en publiek. Ook de miniaturen blijken deel uit te maken van deze omlijsting. In het derde deel van zijn boeiende studie beschrijft Erwin Mantingh de historische en literaire context waarbinnen het Leven van Lugart heeft gefunctioneerd. 1200g. Buchnummer des Verkäufers 28091

Anzahl: 1

Dem Anbieter eine Frage stellen

Bibliografische Details

Titel: Een monnik met een rol. Willem van Affligem,...

Verlag: Hilversum, Verloren, 2000.

Erscheinungsdatum: 2000

Einband: Soft cover

Über diesen Titel

Inhaltsangabe:

European Book

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Anbieterinformationen

Antiquariaat Emile Kerssemakers was established in 1992. Although we are specialised in religious books; in our store you also can find books on almost any other subject. There are more than 40.000 titles in stock.

Zur Homepage des Verkäufers

Geschäftsbedingungen:

BOEKHANDEL - ANTIQUARIAAT EMILE KERSSEMAKERS

We are member of the Antiquarian Booksellers' Association of the Netherlands (NVvA) , affiliated to the International League of Antiquarian Booksellers / Ligue Internationale de la Librairie Ancienne (ILAB/LILA) and we recognize its Code of Usages and Customs.

Wij zijn lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA) , aangesloten bij de International League of Antiquarian Booksellers / Ligue Internationale de la Librairie Ancienne (ILAB/LIL...

Mehr Information
Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.

Alle Bücher des Anbieters anzeigen

Zahlungsarten
akzeptiert von diesem Verkäufer

Visa Mastercard American Express Carte Bleue

PayPal Rechnung Banküberweisung