Bewegend doel. Gedichten.

HAMEL, MICHA.

ISBN 10: 9045705877 / ISBN 13: 9789045705873
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam - Antwerpen, Uitgeverij Augustus, 2013. Paperback. Met flappen. 8vo. 60 pp. (Mooi exemplaar). In Bewegend doel wisselt de dichter onophoudelijk van rol. Hij is kunstenaar en burgerman, en laat zich in deze hoedanigheden schoonmaker of psychonaut noemen. Hij zoekt in zijn huis naar het goud en vindt zichzelf terug als blinde stumper die met bloedend tandvlees langs de deuren gaat om zijn liederen te slijten. Maar ook is hij popster, rechter en acteur, en onderzoekt hij hoe deze personages hem vervormen. Zoals gewoonlijk in het werk van Hamel wordt er een waaier aan thema's aangeroerd. Er is een gedicht over depressie, over een Egyptische godin, over het woordje zwoel en over de Italiaanse volksaard. Er is zelfs een gedicht over ideeënarmoede, want zoals er emotietelevisie en ervaringstheater bestaat, zo bestaat er ook bekentenispoëzie, latexallergie, scheurbuik en donkere materie. Micha Hamel (1970) is componist, dichter en dirigent. Hij componeerde orkestwerken, liederen, en kamermuziek voor de concertzaal en muziek voor dans en theater. Zijn tragische operette Snow White (2008) was een landelijk succes. In 2012 was hij 'componist in focus' op het Holland Festival. Hamel publiceerde de bundels Alle enen opgeteld (Van der Hoogtprijs 2005), Luchtwortels en Nu je het vraagt. Recensie(s): Micha Hamel (1970, Amsterdam) is behalve dichter ook componist en dirigent. Gezien de gretigheid waarmee hij in deze vierde bundel opnieuw klankenreeksen bespeelt en uiteenlopende vormen beproeft, mag gesteld worden dat zijn muzikale 'voorgrond' van invloed is op de poëzie. Inhoudelijk komt elk onderwerp in aanmerking voor een talige toonzetting. De meeste gedichten worden met proza opgeblazen tot een bijna fysieke wereld om dan, wanneer de instellingen en beelden goed strak staan, een al dan niet duidelijke maar altijd spannende interactie aan te gaan. Dit proces levert resultaten van wisselende kwaliteit op, maar saai is Hamels werk dankzij talrijke actuele en historische verwijzingen, humor, vermenging van registers en het plezier in taalbehandeling dus nooit. Dit neemt niet weg dat nogal wat fragmenten aan zeggingskracht zouden winnen als ze compacter waren weergegeven. Een kenmerkend citaat: 'Zo ratelt en knauwt en lult hij zijn kolder in het rond in de hoop zijn maal te krijgen of de mensen te bewegen tot luisteren.' Al met al geen boek dat zich gemakkelijk uit het veld laat slaan. (Albert Hagenaars). (booknr: 49554). Buchnummer des Verkäufers

Über diesen Titel:

Bewertung (bereitgestellt von Goodreads):
0 durchschnittlich
(0 Bewertungen)

Inhaltsangabe: Het is levenslust die van de pagina¿s spat, een gevoel van zinloosheid lijkt overwonnen door een zin in taal. ¿ TROUW Hamels muzikale oor blijkt vooral uit zijn taalgebruik; hij verlustigt zich aan de klank van woorden, maar ook aan slang, platitudes, anglicismen. Vrijwel ieder gedicht lijkt een ready-made, waar alledaagse taal in wordt opgenomen als was het zo op straat gevonden, maar zo is het natuurlijk niet: `Zzoem doet onze computer, piedeliedeliedelie mijn/ telefoon, en roef doen de spoelen van de schikgodinnen ergens ver buiten zicht.¿ Dit is, ook voor de lezers die zich hadden afgewend van de poëzie, een dichter om te volgen.¿ ¿ NRC HANDELSBLAD Zijn poëzie heeft iets overweldigends, maar ook iets alledaags in de situaties, beelden en woorden die hij opvoert. Ze is binnen gekomen en heeft gewerkt als een frisse bries. Hamel weet de tijdgeest in rake bewoordingen en beelden op te roepen. De snelheid, de onrust, de wendbaarheid, dat alles zit volop in deze bundel. Dat maakt zijn poëzie voor mij lezenswaard en actueel. Hij vreest de scheidslijnen tussen poëzie en proza niet. Daarin voelt hij zich verbonden met de experimentelen uit de traditie. Het ontbreekt hem niet aan eigenzinnigheid. ¿ MEANDER MAGAZINE Lichtzinnig lijkt de poëzie van Hamel, al schemert er ook iets doorheen dat helemaal niet zo jolig is als het op het eerste gehoor klinkt. ¿ GROENE.NL Waar je ook begint in Nu je het vraagt, het is rijk grazen. ¿ AWATER Geestige en ook contemplatieve gedichten, waarin met een soort jongensachtige bravoure grote en kleine dingen van het leven aan de orde gesteld worden. ¿ jaarlijstjes van AWATER

From the Inside Flap: In Bewegend doel wisselt de dichter onophoudelijk van rol. Hij is kunstenaar en burgerman, en laat zich in deze hoedanigheden schoonmaker of psychonaut noemen. Hij zoekt in zijn huis naar het goud en vindt zichzelf terug als blinde stumper die met bloedend tandvlees langs de deuren gaat om zijn liederen te slijten. Maar ook is hij popster en acteur, en onderzoekt hij hoe deze personages hem vervormen. Zoals gewoonlijk in het werk van Hamel wordt er een waaier aan onderwerpen gethematiseerd. Er is een gedicht over depressie, over een Egyptische godin, over het woordje zwoel en over een advocatenkantoor. Er is zelfs een gedicht over ideeënarmoede, want zoals er emotietelevisie en ervaringstheater bestaat, zo bestaat er ook bekentenispoëzie, latexallergie, scheurbuik en donkere materie. Micha Hamel (1970) is componist, dichter, en dirigent. Hij componeerde orkestwerken, liederen, en kamermuziek voor de concertzaal en muziek voor dans en theater. Zijn tragische operette Snow White (2008) was een landelijk succes. In juni 2012 was hij `componist in focus¿ op het Holland Festival, voor welke gelegenheid hij twee omvangrijke muziektheatervoorstellingen maakte: Requiem en De Rode Kimono. Hamel debuteerde in 2004 met Alle enen opgeteld, dat bekroond werd met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, en publiceerde vervolgens Luchtwortels (2006) en Nu je het vraagt (2010).

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: Bewegend doel. Gedichten.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken