Baaierd. Gedichten.

SEPERS, HENRY.

ISBN 10: 9029571470 / ISBN 13: 9789029571470
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam - Antwerpen, Uitgeverij De Arbeiderspers, 2009. Paperback. 8vo. 54 pp. (2005). We kennen Henry Sepers vooral als prozaïst, maar daarnaast heeft hij altijd gedichten geschreven. Nu komt hij met BAAIERD, een debuutbundel over mythevorming in de jeugd, maar ook over de onttovering die daar onherroepelijk op volgt. De dichter keert terug naar de chaos, het ongeordende begin waar nieuwe vormen uit kunnen ontstaan. Hij wil God bevrijden van dressuur, laat een meisje een engel neerschieten, en gaat op zoek naar resten zachtheid in een door Medusa versteende vrouw. Krijgt hij zo vat op het perpetuum mobile van het bestaan? NBD|Biblion recensie: Debuut als dichter van de Nederlandse auteur (1955) die zich als romancier profileerde met onder andere 'Het feest van de mollen' (1993) en 'De zondaars' (2005). Na de 'mythevorming in de jeugd' en de daarop volgende 'onttovering', stadia die sommige dichters plegen te doorlopen, keert Sepers terug 'naar de chaos', het begin van de schepping (met als inspiratiebron de 'Metamorphosen' van Ovidius), de voortijd waarin een hedendaagse afvallige dichter, op zoek naar en in de hoop op 'nieuwe vormen', terecht kan komen. Enige kennis van de bijbel en van het orthodox-christelijk milieu verhogen het begrip en het 'genieten'. De gedichten, nogal prozaisch en anekdotisch aangepakt, geven in hun hier en daar zeker prikkelende beeldspraak (bijvoorbeeld de kruisiging als ezeltje prik), telegramstijl en spaarzame interpunctie, lucht aan onder andere zijn onderdrukte erotiek en dromen. Zoals bekend heeft het antieke heidendom nog altijd die bevrijdende functie. Of Sepers in deze 'bekering' tot belijdend heiden is geslaagd, is nog maar de vraag. Daarvoor is zijn geest waarschijnlijk te zeer gebrandmerkt en de lengte van een mensenleven niet toereikend om zich als zodanig te ontpoppen. (NBD|Biblion recensie, Wijnand Steemers). (booknr: 34154). Buchnummer des Verkäufers

Über diesen Titel:

From the Inside Flap: We kennen Henry Sepers vooral als prozaïst, maar daarnaast heeft hij altijd gedichten geschreven. Nu komt hij met Baaierd, een debuutbundel over mythevorming in de jeugd, maar ook over de onttovering die daar onherroepelijk op volgt. De dichter keert terug naar de chaos, het ongeordende begin waar nieuwe vormen uit kunnen ontstaan. Hij wil God bevrijden van dressuur, laat een meisje een engel neerschieten, en gaat op zoek naar resten zachtheid in een door Medusa versteende vrouw. Krijgt hij zo vat op het perpetuum mobile van het bestaan?

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: Baaierd. Gedichten.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken