April in Parijs.

WALLNER, MICHAEL.

ISBN 10: 9023422015 / ISBN 13: 9789023422013
Gebraucht / Anzahl: 0
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Amsterdam, Uitgeverij De Bezige Bij - Cargo, 2006. Paperback. Met flappen. 8vo. 262 pp. (Mooi exemplaar). Een spannende en ontroerende roman over een onmogelijke liefde in Parijs ten tijde van de Duitse bezetting. Parijs, 1943. Overdag werkt de jonge soldaat Roth als tolk voor de Duitse geheime dienst. Hij is echter geen overtuigd nazi en in zijn vrije tijd trekt hij zijn burgerkleding aan en doet hij zich voor als Fransman. Tijdens een van zijn wandelingen ontmoet hij de geheimzinnige Française Chantal, de dochter van een boekhandelaar. Hij raakt in de ban van haar schoonheid en een romance ontluikt. In werkelijkheid werkt Chantal voor de verzetsgroep van haar vader en is ze slechts in Roth geïnteresseerd omdat ze hoopt via hem informatie los te krijgen. Te laat ziet ze in dat de jonge Duitser meer voor haar betekent dan ze aanvankelijk dacht. En ook Roth bemerkt pas dat het om meer dan een onschuldige liefde gaat als hij de tijd niet meer terug kan draaien. Recensie(s): De Duitse soldaat Roth (22), in 1943 tolk bij de Geheime Dienst in Parijs, voelt zich geen nazi en trekt na werktijd burgerkleren aan om als 'Antoine' door de stad te kunnen lopen. In een boekhandel leert hij de mooie Chantal kennen en wordt verliefd, maar hij weet niet dat ze lid is van een verzetsgroep en informatie zoekt over de geheime dienst. Chantal wordt ook verliefd en waarschuwt hem voor een anti-Duitse aanslag. Als hij bij die aanslag slechts lichtgewond raakt, wordt hij gearresteerd en wreed verhoord door de SS. Hij kan ontsnappen en ontdekt in april 1944 waar Chantal in Normandie onderduikt. Ze blijkt drie weken na de geboorte van baby Antoinette te zijn verkracht door een Duitser en doodgeschoten. Dit debuut van de Duitse acteur en regisseur (1958) werd enthousiast besproken in de Duitse pers. Een prachtige, goed vertaalde roman die in een uitstekende, ingehouden stijl indringend een dan onmogelijke liefde beschrijft en de sfeer in het bezette Parijs voelbaar maakt. Zwart-witomslagfoto van een dansend paar, +/- 1945. Normale druk. Redactie (booknr: 44514). Buchnummer des Verkäufers

Bibliografische Details

Titel: April in Parijs.

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken