Beispielbild für diese ISBN

April in Parijs.

WALLNER, MICHAEL.

Verlag: Bezige Bij, De
ISBN 10: 9023422015 / ISBN 13: 9789023422013
Gebraucht / Soft cover / Anzahl: 1
Verkäufer Antiquariaat Hofman (De Bilt, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen
In den Warenkorb legen
Preis: EUR 7,00
Währung umrechnen
Versand: EUR 17,94
Von Niederlande nach USA
Versandziele, Kosten & Dauer

Für später vormerken

Über dieses Buch

Bibliografische Details


Titel: April in Parijs.

Verlag: Bezige Bij, De

Einband: Soft cover

Beschreibung:

Amsterdam, Uitgeverij De Bezige Bij - Cargo, 2006. Paperback. Met flappen. 8vo. 262 pp. (Mooi exemplaar). Een spannende en ontroerende roman over een onmogelijke liefde in Parijs ten tijde van de Duitse bezetting. Parijs, 1943. Overdag werkt de jonge soldaat Roth als tolk voor de Duitse geheime dienst. Hij is echter geen overtuigd nazi en in zijn vrije tijd trekt hij zijn burgerkleding aan en doet hij zich voor als Fransman. Tijdens een van zijn wandelingen ontmoet hij de geheimzinnige Française Chantal, de dochter van een boekhandelaar. Hij raakt in de ban van haar schoonheid en een romance ontluikt. In werkelijkheid werkt Chantal voor de verzetsgroep van haar vader en is ze slechts in Roth geïnteresseerd omdat ze hoopt via hem informatie los te krijgen. Te laat ziet ze in dat de jonge Duitser meer voor haar betekent dan ze aanvankelijk dacht. En ook Roth bemerkt pas dat het om meer dan een onschuldige liefde gaat als hij de tijd niet meer terug kan draaien. Recensie(s): De Duitse soldaat Roth (22), in 1943 tolk bij de Geheime Dienst in Parijs, voelt zich geen nazi en trekt na werktijd burgerkleren aan om als 'Antoine' door de stad te kunnen lopen. In een boekhandel leert hij de mooie Chantal kennen en wordt verliefd, maar hij weet niet dat ze lid is van een verzetsgroep en informatie zoekt over de geheime dienst. Chantal wordt ook verliefd en waarschuwt hem voor een anti-Duitse aanslag. Als hij bij die aanslag slechts lichtgewond raakt, wordt hij gearresteerd en wreed verhoord door de SS. Hij kan ontsnappen en ontdekt in april 1944 waar Chantal in Normandie onderduikt. Ze blijkt drie weken na de geboorte van baby Antoinette te zijn verkracht door een Duitser en doodgeschoten. Dit debuut van de Duitse acteur en regisseur (1958) werd enthousiast besproken in de Duitse pers. Een prachtige, goed vertaalde roman die in een uitstekende, ingehouden stijl indringend een dan onmogelijke liefde beschrijft en de sfeer in het bezette Parijs voelbaar maakt. Zwart-witomslagfoto van een dansend paar, +/- 1945. Normale druk. Redactie (booknr: 44514). Buchnummer des Verkäufers 44514

Anbieter- & Zahlungsinformationen

Zahlungsarten

Dieser Anbieter akzeptiert die folgenden Zahlungsarten:

  • American Express
  • Banküberweisung
  • Carte Bleue
  • EuroCard/MasterCard
  • PayPal
  • Visa

[Im Angebot des Anbieters suchen]

[Alle Bücher des Anbieters anzeigen]

[Dem Anbieter eine Frage stellen]

Anbieter: Antiquariaat Hofman
Adresse: De Bilt, Niederlande

AbeBooks Verkäufer seit: 30. April 2001
Bewertung: 5 Sterne

Geschäftsbedingungen:

We accept payment by VISA and MasterCard (Bank Account in the Netherlands);prices are in Euro. All prices are exclusive postage. The postage depending, different options are possible to different countries. If no preference has been mentioned, we will choose the cheapest option. All books are in very good/good condition unless otherwise stated. The purchase may be returned (only after contacting us) if the book is not in the condition as described.
Antiquariaat Hofman. Kerklaan 64. 3731 EJ De Bi...

[Mehr Information]

Versandinformationen:

Shipping costs are based on books weighing 2.2 LB, or 1 KG. If your book order is heavy or oversized, we may contact you to let you know extra shipping is required.
As for the height of the shippingcosts: please take a look in my "shipping matrix".


Anbieterinformationen: Antiquariaat Hofman: *buys and sells used, out-of-print and rare books. *is a bookshop with a large general collection of books *is specializing in music, linguistics, performing arts and (mainly)Dutch poetry *only offer books in reasonable/good condition, unless otherwise stated (minor defects are not necessarily reported). How can you order books? When you want to order a book from the catalogue please send us an e-mail, a letter, or call us. We inform you as soon as possible about your request. All prices are in euro. Postage and insurance are not included. We accept Visa Card and Master Card. Books must be paid within 14 days after invoice (V.A.T. is not applied due to use of margin scheme).