Altijd de beste. Sport in de Griekse oudheid.

PLEKET, H.W.,

Verlag: Athenaeum, 2014
ISBN 10: 9025304818 / ISBN 13: 9789025304812
Neu / Anzahl: 1
Verkäufer Scrinium Classical Antiquity (Aalten, Niederlande)
Bei weiteren Verkäufern erhältlich
Alle  Exemplare dieses Buches anzeigen

Über dieses Buch

Leider ist dieses Buch nicht mehr verfügbar. Bitte geben Sie Suchbegriffe in das untenstehende Formular ein, um ähnliche Exemplare zu finden.

Beschreibung:

Athenaeum-Polak & Van Gennep, Amsterdam, 2014. 192p. Paperback. ?De hoofdthese in ?Altijd de beste? is dat de steden in de Griekse wereld essentieel waren in de ontwikkeling van de competitieve sportcultuur. Sportwedstrijden werden een vorm van beschaving voor de stedelijke elites. Vanuit de steden werd er geïnvesteerd in de sport, bijvoorbeeld door aanleg van stadions en het organiseren van spelen. Atleten representeerden de steden en verdedigden zo de eer. Pleket gaat thematisch te werk (?). Een aantal van de onderwerpen die worden behandeld zijn de atleten, de sportdisciplines, vrouwensport en de ideologie van de Griekse sport. Naast de thematische behandeling volgt het werk ook chronologisch de ontwikkelingen. (?) Pleket is gespecialiseerd in epigrafie en dat is te merken in het bronmateriaal in ?Altijd de beste? Veel van de informatie komt uit Griekse inscripties. (?) De andere bronnen van Pleket zijn (?) voornamelijk literair. Uit verschillende teksten haalt hij fragmenten over de sport. Een laatste categorie bronmateriaal zijn de afbeeldingen van sporters op vazen of in sculpturen. (?) Wie ?Altijd de beste? leest komt net als Pleket tot de conclusie dat sport veel dieper geworteld was in de Griekse cultuur dan bij ons. Dankzij het gedegen werk krijg je een inkijk in de antieke wereld van de sport die ver van onze belevingswereld afstaat. Het meest opvallende verschil? De meedogenloze competitie. Voor verliezers was geen eer weggelegd; geen zilver, geen brons, alleen de winnaar kreeg een prijs en de bijkomende status.? (MARK LOEFFEN in Archeologie Nederland, 08.01.2015). Condition: New. Buchnummer des Verkäufers 35787

Über diesen Titel:

From the Inside Flap: Sport in het oude Griekenland: wie denkt er niet aan de Olympische Spelen? Maar sport in Hellas is veel meer dan dat: van Homerus tot en met de tijd waarin Griekenland deel uitmaakte van het Romeinse rijk is sport altijd een middel geweest om uit te maken wie de beste was, wie het snelst kon lopen of het hardst kon slaan.

H.W. Pleket is een autoriteit op zijn vakgebied. Niemand weet meer van de Griekse sport dan hij. Hij vertelt over de diverse toernooien, de status van de sporters, hun verdiensten, de verschillende sportdisciplines en de sportideologie. Een apart hoofdstuk is gewijd aan vrouwensport. De laatste inzichten en de nieuwste vondsten zijn in Altijd de beste verwerkt.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

Bibliografische Details

Titel: Altijd de beste. Sport in de Griekse oudheid...
Verlag: Athenaeum
Erscheinungsdatum: 2014
Zustand: New

ZVAB ist ein Internet-Marktplatz für neue, gebrauchte, antiquarische und vergriffene Bücher. Bei uns finden Sie Tausende professioneller Buchhändler weltweit und Millionen Bücher. Einkaufen beim ZVAB ist einfach und zu 100% sicher — Suchen Sie nach Ihrem Buch, erwerben Sie es über unsere sichere Kaufabwicklung und erhalten Sie ihr Buch direkt vom Händler.

Millionen neuer und gebrauchter Bücher bei tausenden Anbietern

Antiquarische Bücher

Antiquarische Bücher

Von seltenen Erstausgaben bis hin zu begehrten signierten Ausgaben – beim ZVAB finden Sie eine große Anzahl seltener, wertvoller Bücher und Sammlerstücke.

ZVAB Startseite

Erstausgaben

Erstausgaben

Erstausgaben sind besondere Bücher, die den ersten Abdruck des Textes in seiner ursprünglichen Form darstellen. Hier finden sie Erstausgaben von damals bis heute.

Erstausgaben

Gebrauchte Bücher

Gebrauchte Bücher

Ob Bestseller oder Klassiker, das ZVAB bietet Ihnen eine breite Auswahl an gebrauchten Büchern: Stöbern Sie in unseren Rubriken und entdecken Sie ein Buch-Schnäppchen.

Gebrauchte Bücher

Mehr Bücher entdecken