Geschiedenis van Delft tot 1795: De derde stad van Holland (De derde stad van Holland: geschiedenis van Delft tot 1795)

 
9789462580930: Geschiedenis van Delft tot 1795: De derde stad van Holland (De derde stad van Holland: geschiedenis van Delft tot 1795)
From the Inside Flap:

Weinig Nederlandse steden zijn over de grenzen zo bekend als Delft. Het is de stad van Johannes Vermeer en Antonie van Leeuwenhoek, van Delfts blauw en Willem van Oranje, van Calvé en de Technische Universiteit. Voor het eerst is de rijke geschiedenis van Delft in zijn geheel beschreven. Van het prille begin in de Middeleeuwen tot de spectaculaire gedaanteverandering van de laatste jaren. Eeuwenlang was Delft de derde stad van Holland, een van de belangrijkste steden van het machtigste gewest. De markten, de bierbrouwerij en de handel zorgden voor welvaart en invloed. Op een ongekende Gouden Eeuw volgde een diepe inzinking. Maar in de 19e eeuw ontwikkelde Delft zich haast vanuit het niets tot de vierde industriestad van Nederland. Delft koos voor de vooruitgang, met de lasten en de lusten van een groots verleden. Het Delft van nu is een stad van techniek en toerisme, een moderne stad waar de geschiedenis op straat ligt. Deel 2 verschijnt medio februari 2016.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben