Blumendorf en de familie Schaffgotsch: dagboek over vier generaties Wegerer en Scholz

 
9789462549333: Blumendorf en de familie Schaffgotsch: dagboek over vier generaties Wegerer en Scholz

Het derde Blumendorfer dagboek beschrijft het leven van vier generaties van de families Wegerer en Scholz. Hun dagelijkse leven in met name Blumendorf, Breslau, Herrnhut en Warmbrunn in de periode 1650- 1750. Een periode gekenmerkt door oorlog.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

From the Inside Flap:

Het derde Blumendorfer dagboek gaat over vier generaties van de familie Wegerer en Scholz in de periode 1650 - 1750. Geschreven door twee leden van de familie. Degenen die de andere twee dagboeken hebben gelezen, kunnen de band voelen met de andere twee dagboeken. Er is echter geen hard bewijs voor deze band. Als eerste schrijft Bibiana Wegerer voor haar zoon Jorg Scholz over de familiegeschiedenis van haar, haar ouders en haar opa. Ze beschrijft hun leven in Blumendorf en Gotthardsberg met o.a het ontstaan van Gotthardsberg en de modderlawine in Blumendorf. Maar ook haar relatie met de bisschop van Breslau, Philipp Schaffgotsch. Uit deze relatie komt Jorg Scholz voort. Als deze op volwassen leeftijd het dagboek van zijn moeder krijgt, schrijft hij verder zijn levensverhaal voor zijn twee dochters op. Hij vertelt o.a. over zijn leven als soldaat in het leger van de Pruissische koning Frederik de Grote.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben