Undulaten som sällskapsfågel : en färggrann liten personlighet

3 durchschnittliche Bewertung
( 1 Bewertungen bei Goodreads )
 
9789197847339: Undulaten som sällskapsfågel : en färggrann liten personlighet

I boken berättar författarna om hur undulaten är som sällskapsfågel. Författarna ger tips på hur man bäst tämjer en undulat och vad man skall tänka på för att undulaten skall trivas och kunna utvecklas till den lilla färggranna personlighet som författarna tycker att den är. Boken innehåller även råd om mat och övrig skötsel.
Ett kapitel har författarna ägnat åt häckning med undulater, där författarna med hjälp av text och bilder beskriver utvecklingen från ägg till flygfärdig unge och ger tips på hur man kan få en lyckad häckning med sina undulater i hemmiljö.
Författarna hoppas att boken skall vara till glädje för både nyblivna och mer erfarna undulatägare och att den skall kunna bidra till att läsaren får en inblick i undulaternas spännande värld.

Boken är rikt illustrerad med drygt 230 vackra färgfoton. Vissa av fotografierna i avsnittet om häckning är enligt författarnas uppfattning helt unika.
Författarna har lagt ner drygt 2000 timmar på att skriva boken och de har gått igenom drygt 50 000 foton för att välja ut de drygt 230 foton som illustrerar boken.
Här nedan följer några omdömen från författarparet Carina och Björn Wilke. De har tillsammans skrivit drygt 30 böcker och någon av böckerna har sålts i betydligt mer än 100.000 exemplar. Carina Wilke skriver barnböcker och Björn Wilke skriver främst ekonomiböcker. Björn Wilke har dessutom flera gånger blivit utsedd till bästa ekonomijournalist i fackpressen och är även känd från TV.

"Nu efter julstöket har vi satt oss för att i lugn och ro läsa ”Undulaten som sällskapsfågel – en färggrann liten personlighet”.

Först och främst en jättebra titel. De är precis vad man tycker att undulaten är när man läst ut boken, en färggrann liten personlighet. Det värsta är att jag (Carina) blir så himla sugen på att åter få ha undulater som sällskap. Men det är bara att stålsätta sig.

Vi tycker boken är mycket personligt skriven med många tips och råd alltifrån införskaffande, vård och omhändertagning, hur man får den att trivas och bli tam, mat, sjukdomar, häckning och ungar och även hur man tar farväl och införlivar partnern och de övriga fåglarna i buren om detta.

Det var väldigt fascinerande att följa undulaterna genom häckning och hur de föder upp sina ungar och hur hannen faktiskt kan ta över hela ansvaret om honan till exempel börjar plocka sina ungar. Fantastiskt fina foton där man kan följa den alldeles hjälplösa nykläckta ungen till en fullfjädrad vacker undulat. Mycket spännande och fint skildrat.

Boken måste vara perfekt att läsa när man funderar på att skaffa sig ett par eller några undulatvänner. För undulaternas skull men även för sin egen del så att man förstår de färggranna personligheterna så de kan komma till sin rätt. Då blir också förutsättningarna de bästa för att vänskapen med de nya familjemedlemmarna ska kunna växa år från år.

Tack även för tipset om potatismjöl när man klipper klor. De ska vi testa nästa gång vi råkar klippa för långt in på vår hund Tinas klor. De måste vi klippa varje månad annars får hon problem. Katterna däremot brukar vi undvika det på, då de är ute och måste få kunna försvara sig utifall att.

Det är en mycket informativ bok som alla undulatägare borde ha.

Lycka till med boken!"
Följande omdöme om boken "Undulaten som sällskapsfågel - en färggrann liten personlighet" finns på nedanstående länk på nätet. Omdömet är daterat 2014-02-22 av signaturen "Mooson" på siten Goodreads.com.

http://www.goodreads.com/book/show/20875548-undulaten-som-s-llskapsf-gel

"Någonstans känner jag att jag måste skriva ett omdöme på den här boken eftersom den fick mig att haja till lite extra jämfört med de "introduktion till djurart x"-böcker brukar bläddra i. Den här boken lyckades dessutom charma sig förbi mina inbyggda aversioner mot halvdan grafisk formgivning.

Formgivningen är egentligen okej, min instinktiva tanke var "ouch, så 90-tal" men jag kunde inte låta bli att bläddra i boken, vilket slutade med att jag tog med den hem och läste den från pärm till pärm.

Utöver sedvanlig information, råd och tips har boken många anekdoter om undulaterna och många av författarnas fåglar figurerar nästan som karaktärer i boken. Det var ett för mig nytt och tilltalande grepp i den här bokgenren. Samtidigt blir inte boken för personlig utan känns proffsig och stödd på författarnas stora erfarenhet av att leva med undulater.

Den är väldigt intressant och rolig att läsa även om man inte har några planer på att skaffa undulater."
"Undulaten som sällskapsfågel - en färggrann liten personlighet" har blivit recenserad av BTJ Sverige AB (tidigare namn Bibliotekstjänst) och recensionen finns med i BTJ-häftet nr. 5, 2014. Recensionen är gjord av Gun Liverstam. Här nedan följer några citat ur recensionen, eftersom BTJ Sverige AB inte accepterar att recensionen används i sin helhet.

"Birgitta Magnusson och Peter Tössberg har även givit ut boken Att leva med stora och små papegojor (2009), som även finns i engelsk upplaga och de har fått artiklar om undulater, nymfkakaduor och amazonpapegojor publicerade i flera internationellt ledande fågeltidningar.”

”Boken består av två delar. Den första hälften innehåller goda råd om hur man ska sköta undulater för att de ska må bra, stimuleras och bli tama. Den senare delen skildrar häckning. Hela förloppet beskrivs med både ord och illustrerande färgbilder.”

”Boken genomsyras av kärlek till den lilla fågeln och samspelet mellan undulaterna och ägarna.”

”Språket är enkelt och författarna ger många bra exempel på hur det är att leva med undulater.”

”Boken innehåller drygt 230 vackra illustrationer som kompletterar texten.”

”Boken passar även på skol- och barnbibliotek. Beskrivningen av häckningen skulle säkert fascinera barn och ungdomar."

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben