Folkbåten : En modern klassiker

 
9789189564343: Folkbåten : En modern klassiker

Folkbåten är en modern klassiker – båten framför andra i folkets hjärtan.
I Nautiska Förlagets nya serie med klassiska båtar presenteras Folkbåten – en modern klassiker i trevlig text och vackra bilder av fotografen Berth Höjer.

”Jag tycker att vi skall instifta en nordisk folkbåt, oöm och praktiskt inredd, så att den kan bli ett slags flytande sommarstuga. Framför allt bör den vara sjösäker.”, skrev Sven Salén till Skandinaviska Seglarförbundet 1940.
Så inleds den något intrikata historien om Folkbåten.
I Folkbåten – en modern klassiker får vi följa båtmodellens historia och tekniska utveckling, och ta del av personliga historier, som hur man lyckas få en Folkbåt byggd i Turkiet. Här presenteras också eldsjälarna som seglar Folkbåt – Percy Barnevik, till exempel.
Evert Taube hade ett speciellt förhållande till Folkbåten, faktum är att den inspirerade honom till att skriva tal på vers, en folkbåtsvisa, en artikelserie i Tidningen Vi och ett antal noveller: ”Du vet, jag gick ensam runt Sverige i en Folkbåt! Gör det vid min ålder! ...”
I boken beskrivs familje- och kappsegling och det internationella klassförbundet. Underhåll och skötsel ägnas ett helt kapitel, och är tydligt illustrerat med bilder och rubriker som ”Vi hottade till en gammal träbåt – praktisk tillämpning av våra tips”.
Folkbåten innehåller även klassbestämmelserna och en medlemsmatrikel. Berth Höjers vackra och inspirerande foton illustrerar denna båtmodell.
Folkbåten är trevligt skriven, delvis i intervjuform. Flera kännare på området har bidragit med sin specialkunskap.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben