Sara Lundberg Sommar

ISBN 13: 9789186391010

Sommar

3 durchschnittliche Bewertung
( 1 Bewertungen bei Goodreads )
 
9789186391010: Sommar

Pekboken Sommar är en bok för de minsta barnen, som aldrig tidigare har upplevt sommaren eller i alla fall inte minns den. Den har skapats med barnets storögda förvåning som inspirationskälla.

I Sara Lundbergs poetiska bilder finns stora, tydliga saker att peka på för de yngsta och många andra upptäckter att göra för de något äldre. Här kryper lilla snigel bland smultronbladen, och kon betar ängen med smörblommor. Barnen metar i en sjö med näckrosor, badar och cyklar på upptäcktsfärd. Och mot den blå sommarhimlen svävar en vit mås.

Pekboken är barnets första faktabok, där det tillsammans med en vuxen möter några av sina allra första ord och begrepp. Och handen på hjärtat, är det verkligen de traditionella pekboksorden som anka, banan och boll som känns mest angelägna att presentera för barnen? Eller finns det annat vi hellre vill visa dem? I Sommar får vi ta del av en älskad årstid som den upplevs med alla våra sinnen. Bilderna bjuder in till sommarens alla äventyr. En härlig gemensam läsupplevelse för vuxna och barn!

Sommar är den första miljömärkta pekboken som ges ut i Sverige. Den är märkt med Svanen och FSC. Sara Lundberg är bildkonstnär och illustratör. I sina bilder fångar hon på ett visuellt kraftfullt sätt det finstämda i tillvaron. Med stor känslighet för detaljerna i den svenska naturen, visar hon sommarens rikedom och egenart.

Sara Lundberg har tidigare bl.a. gjort illustrationerna till En blommas liv av Stefan Casta, vinnaren av 2009 års Augustpris Skriv om och om igen och bilderboken Vita streck, där hon även skrev texten.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben