Wadensjö, Måns Förlossningen

ISBN 13: 9789186021504

Förlossningen

3,66 durchschnittliche Bewertung
( 32 Bewertungen bei GoodReads )
 
9789186021504: Förlossningen
Vom Verlag:

På en förlossningsavdelning måste en ung man snabbt identifiera Regeln för att inte försvinna i sin blå landstingströja. Regeln sitter i väggarna, den avgör hur biträdet skär paprika på förlossingsmackorna, hur blodet torkas. I skydd av Regeln arbetar nattskiftet, utan den skulle allt verka ohyggligt skört, och dess grepp släpper först när man går genom den röda gången med den nyblivna mamman i rullstolen framför sig. På andra sidan, bakom lampan på receptionsdisken, möter en kvinna med en mans ansikte, och en svårbestämbar, djup sångröst.

Måns Wadensjös debutroman Förlossningen handlar om den första, kanske också om den andra och alla senare separationer, om regler och deras osynlighet, om verkligheten på en av 2000-talets svenska förlossningsavdelningar och om att bli en egen människa. Författaren är född 1988, uppvuxen i Stockholm och har efter en tid som biträde på Danderyds förlossningsavdelning gått skrivarlinjen på Biskops-Arnö. Wadensjö har belönats med Katapultpriset och Carl Johan Vallgrens litteraturpris.

Pressröster

»Det här är så bra och så spännande att jag sträckläst boken två gånger på raken.« Karin Nykvist, Sydsvenskan

»Resultatet blir en annorlunda och mycket tilltalande debut.«
Paulina Helgeson, Svenska Dagbladet

»Förlossningen är en text som vibrerar av talang. En strålande litterär debutsingel.« Borås Tidning

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben