Porizkova, Paulina Modellsommar

ISBN 13: 9789172638891

Modellsommar

3,33 durchschnittliche Bewertung
( 666 Bewertungen bei Goodreads )
 
9789172638891: Modellsommar
Reseña del editor:

I Modellsommar får vi lära känna Jirina Radovanovicova, en femtonårig svensk tjej vars extremt invecklade namn passar perfekt ihop med hennes minst lika invecklade värld. Delvis på grund av sina ”kommunistföräldrar”, en frånvarande pappa och en nyckfull och okänslig tjeckisk mamma, har Jirina blivit skolans mobbingoffer. Till hennes stora förvåning och glädje – och klasskamraternas stora förtret – blir hon utvald av en modellagentur att jobba i Paris på sommaren. Hon bor hemma hos modell-agenturens ägare, där hon ständigt får sin kropp utvärderad och utsätts för suktande fotografer och spydiga modellkollegor.

”Det här var svårt att riktigt förstå”, säger hon, ”för en ful ankunge som bara levde på i sin bedrövliga tillvaro tills hon en helt vanlig dag mötte en främling som utropade henne till svan.”
Genom Jirinas underbart skarpa och ofta naiva iakttagelser får läsaren inblick i en industri där glamouren som visas upp på modemagasinens högblanka sidor föregås av kränkningar, svett och beräknande dubbelspel. Men till och med när Jirinas tävlingsinstinkt vaknar på allvar och hon ställs inför beslut som ingen tonåring borde tvingas ta förblir hon en mycket charmerande och trovärdig hjältinna. 

Jirinas historia är så charmigt, naturligt och träffsäkert skriven att det inte råder några tvivel om att den har sin upprinnelse i verkliga upplevelser, och Modellsommar är både en skickligt skriven debutroman och ett ovanligt initierat besök bakom kulisserna i en värld som många drömmer om, men få känner till på riktigt.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben