Brizendine, Louann Den kvinnliga hjärnan

ISBN 13: 9789172411517

Den kvinnliga hjärnan

 
9789172411517: Den kvinnliga hjärnan

Hjärnforskning förklarar kvinnligt (och manligt) beteende
Historiskt sett har hjärnforskarna alltid studerat den manliga hjärnan och utifrån denna kunskap generaliserat resultaten för att förklara mänskligt beteende.

Den är boken en populärvetenskaplig sammanställning av författarens tjugoåriga forskargärning. Hon visar, briljant och övertygande, varför kvinnors hjärnbiologi och hjärnkemi måste studeras för sig.

Mannens hjärna är ungefär nio procent större än kvinnans. Men både män och kvinnor har lika många hjärnceller, de är bara tätare packade i den kvinnliga hjärnan. I hjärnans språkcentrum har kvinnor fler neuroner än män. Även minnescentrum är större hos kvinnor. Kvinnor har därför ett naturligt övertag för att samtala, vara känslomässigt mer intelligenta. De har också en bättre förmåga att lagra komplexa minnen.

Å andra sidan har män fler processorer i amygdala, det område som styr rädslor och aggressioner. Den kvinnliga hjärnan har utvecklats för att hantera potentiella hot. Kvinnor känner mer stress än män inför samma situation.

Många av våra vanligaste föreställningar om skillnader mellan mäns och kvinnors beteende går alltså att beskriva och förklara genom biologiska och kemiska observationer.

Författaren
Louann Brizendine inledde sin karriär som psykiater, men övergick till neurologin och doktorerade vid Berkeley 1976. Hon är sen 1994 grundare och chef för Womens Mood and Hormone Clinic vid universitetet i San Francisco, där hon bedriver klinisk forskning och undervisning. Brizendine är en av de ledande kvinnoforskarna i USA.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben