Tjernobyl : Dagbok från spökstaden

 
9789171260505: Tjernobyl : Dagbok från spökstaden

Det är drygt 20 år sedan kärnreaktorn i Tjernobyl drabbades av ett reaktorhaveri vilket ledde till den värsta kärnkraftsolyckan genom tiderna. Hundratals människor dog, tusentals fick strålningsskador och en hel landsända fick evakueras. Idag är Tjernobyl en spökstad där allt står kvar precis som när folk flydde. Men en person ger sig med jämna mellanrum in i dödszonen med kamera och geigermätare för att dokumentera den värsta miljökatastrofen i modern tid.

Det är den unga Elena Filatova som på sin motorcykel kör in i den förbjudna zonen. Hon kör mitt på vägen för att inte det radioaktiva vägdammet ska yra upp och hon fotograferar det som ingen annan har sett. Hon publicerar sedan sina bilder på nätet och hennes hemsida har blivit en av vår tids mest omskakande dokument. För första gången publiceras nu hennes bilder i bokform. Det är en dramatisk och ödesmättad skildring av en värld som tycks bortom all räddning. Hon går in i tomma skolor som barnen har lämnat i panik, hon besöker lägenheter och affärer där plundrare har tömt allt - och hon möter människor som vägrat lämna zonen, i tron att myndigheterna bara försökt lura dem därifrån.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben