Max Mikkel och de döda fåglarna

 
9789162266950: Max Mikkel och de döda fåglarnaMax Mikkel och de döda fåglarna är den andra boken i serien om den mysterielösande Max Mikkel, tolv år och bosatt på Kalmar slott. Även denna gång har Max en del hjälp av de mystiska krafter och väsen som osynliga för andra drar genom det gamla slottets salar.
Precis som i Max Mikkel och slottets hemlighet visar Max i den nya boken att unga år och avsaknad av rå kroppsstyrka mer än väl kan kompenseras med klokhet och god slutledningsförmåga när han bestämmer sig för att nysta upp en brottshärva med bitvis rätt blodiga ingredienser. Och liksom förra gången underlättas hans detektivarbete av den hjälp han får av Kalmar slotts månghundraåriga invånare: Gustav Vasa, Karl X Gustaf, Karl den XII, Erik XIV... och inte minst av slottsspöket själv. Förutom spänning av svedelidskt märke får sig läsaren till livs en god del svensk historia, inte minst när det gäller Kalmar och det gamla slottet. Och gåtan om slottets isande onda kraft som presenterades i den första boken får i årets bok sin minst sagt makabra lösning.

Olov Svedelid, född 1932 på Kungsholmen i Stockholm, är en av Sveriges mest lästa och uppskattade författare. Den omfattande thrillerserien om Roland Hassel, ungdomsdeckare, dramatik och inte minst hans historia romaner, som serien om Catarina Dufva och Staffan Humbla i 1600-talets Sverige, visar prov på hans stora spännvidd. Olov Svedelid skriver för att roa, men han vill också oroa och engagera läsaren - hans författarskap bottnar i ett djupt samhällsengagemang.Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben