Celia B Dackenberg Ylle & Bläck

ISBN 13: 9789151837772

Ylle & Bläck

4,6 durchschnittliche Bewertung
( 5 Bewertungen bei Goodreads )
 
9789151837772: Ylle & Bläck

Hur många unga män på resa ute i Europa skulle komma på idén att skriva hem till sin mamma efter stoppgarn?! Ingen, törs man nog påstå. Åtminstone inte i dag.
Säkerligen inte särskilt många under det sorglösa 1920-talet heller, då Gunnar Ekelöf var ung. Men när denne märkvärdige tjugoettåring skriver hem från Menton på Rivieran, innehåller brevet en teckning av en sådan där liten kartongbit som sybehörsaffärernas tunna garner var upplindade på. Gunnar Ekelöf hade både praktiska och teoretiska kunskaper om hur en ordentlig strumpstopp ska vara utförd.

Ekelöf är en av de författare som Celia B. Dackenberg skriver om. Andra är exempelvis Dylan Thomas, Werner Aspenström, Karin Boye och Edith Södergran. Med sakkunskap om både ylle och bläck berättar hon inkännande om Dylan Thomas handstickade tröjor, Karin Boyes brynja i grått ylle och om den islandströja som återfinns i titeln till Stig Dagermans sorgliga novell. Hon har också stickat de många poetkoftorna som visas i boken och som kommer att visas i en turnerande utställning i Rikutställningars regi fram till sommaren 2004.

Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben