Verwandte Artikel zu Fastighetskunskap (VVS och fastighet 360)

Fastighetskunskap (VVS och fastighet 360)

 
9789147106950: Fastighetskunskap (VVS och fastighet 360)
Alle Exemplare der Ausgabe mit dieser ISBN anzeigen:
 
 
Reseña del editor:
VVS och Fastighet 360 är ett nytt undervisningskoncept som Liber utvecklar för VVS- och fastighetsprogrammet. Konceptet tar ett helhetsgrepp på undervisningen och omfattar faktaböcker och e-läromedel som tillsammans stödjer hela lärprocessen, från instudering och tillämpning till uppföljning och individualisering. Ämnen som styr- och reglersystem, systemteknik, värmeproduktion, ritteknik, regler och krav, verktyg, verkstadsarbete, säkerhets- och miljöfrågor beskrivs både teoretiskt och praktiskt.

Läs mer
Digitalt paket
Digitalt paket innehåller faktamaterial i form av Onlineböcker som täcker den programgemensamma delen av VVS- och Fastighetsprogrammet samt inriktningen VVS. Läromedelspaketet innehåller dessutom Pluswebben.
Pluswebben utgör ryggraden i konceptet och innehåller en mängd interaktiva övningar, beskrivningar, instruktioner samt inlämningsuppgifter som stöttar det praktiska arbetet.
Faktaböckerna ges ut i tryckt version och som Onlineböcker med en mängd funktioner som ytterligare hjälper eleverna att lyckas. Läs vad en Onlinebok är på www.liber.se/onlinebok.
E-LÄROMEDEL
VVS och Fastighet 360 Pluswebb
VVS och Fastighet 360 Pluswebb är en innehållsrik övningswebb för årskurs 1 på VVS- och fastighetsprogrammet. Läs vad en Pluswebb är på www.liber.se/pluswebb.
Den omfattar 2 delkurser som svarar upp mot Skolverkets kursplaner för:
- Systemuppbyggnad
- Verktygs- och materiallära
- Värmelära
Pluswebben innehåller en mängd digitala arbetsordrar med:
- interaktiva självrättande övningsuppgifter
- tydliga instruktioner och underlag för praktiskt arbete
- inlämningsuppgifter där eleven får dokumentera och reflektera över sitt arbete
VVS och Fastighet 360 Pluswebb är ett branschanpassat läromedel som ger möjlighet till ett helt nytt undervisningssätt och tar ett helhetsgrepp på undervisningen – därför kallar vi den 360. Eleverna får sin arbetsorder via e-läromedlet, som inleds med en beskrivning av målen med arbetsordern tillsammans med hänvisning till relevanta faktaböcker. Eleverna övar sedan på teorin i faktaböckerna genom självrättande övningar med feedback som bidrar till ett bättre lärande. Studieresultaten sparas. Eleven får instruktioner och underlag för praktiskt arbete, utför det praktiska arbetet och dokumenterar sina kunskaper i reflekterande inlämningsuppgifter. När eleven är klar med uppgiften redovisar eleven den och kan tillsammans med läraren göra en genomgång av de olika arbetsmomenten.
Till Pluswebben finns även en lärarresurs med information, planerings- och undervisningsmaterial.

FAKTABÖCKER
Faktabok: Fastighetskunskap
Faktaboken Fastighetskunskap ger en baskunskap och en förståelse för alla olika delar som ryms inom en utvecklande och värdebevarande fastighetsförvaltning: ekonomi, juridik, energisystem, skötsel, IT-baserade styr- och övervakningssystem. Genom att spegla fastighetsverksamhetens många sidor ger vi den grund som behövs för att sedan kunna gå vidare med fördjupningar inom de olika specialist- eller yrkesområdena. Boken visar också att inget specialistområde är isolerat från de andra delarna av fastighetsverksamheten. Fastighetsarbetet utgår alltid från en befintlig anläggning som ska tjäna ett visst ändamål, vilket ofta innebär såväl juridiska och ekonomiska som tekniska utmaningar inom alla yrkesområden.
Faktabok: Systemkunskap
Faktaboken Systemkunskap är framtagen för ämnet systemkunskap. Den riktar sig till alla som behöver grundläggande kunskaper om de olika tekniska system som finns för uppvärmning, kylning, ventilation och vattenförsörjning i en byggnad. Här beskrivs hur systemen som har gjort att våra bostäder och andra lokaler har utvecklats under åren. Boken beskriver vilka förutsättningar och regler som gäller för att kunna utföra arbetet så att det blir rätt från början. I våra byggnader finns idag en styr- och övervakningsteknik som gör våra byggnader mer energisnåla än tidigare. Detta system och dess komponenter beskrivs i boken. Idag tar vi för givet att vi har en inomhuskomfort i våra byggnader som är reglerade av de system som finns för värme och kyla, så har det inte alltid varit. Det kan man läsa om i den här boken.
Faktabok: Verkstadsteknik grundkurs
Faktaboken beskriver de vanligaste verktygen och maskiner som används vid grundläggande verkstadstekniska moment. I boken beskrivs momenten: bänkarbete, borrning, klippning, kantbockning, nitning, lödning och limning, medan momenten svarvning, fräsning och svetsning hänvisas till befintliga faktaböcker. Eleven ska med hjälp av faktaboken kunna tillverka enklare produkter.
Arbetsbok: Verkstadsteknik grundkurs
Arbetsboken innehåller ritningar och beskrivningar av de olika arbetsmomenten vid tillverkning av dels en låsbar datorhållare, dels till en hammare.
Faktabok: Värme och kyla 1
Denna faktabok utgör del ett av två om värme och kyla, och beskriver de vanligaste rörmaterialen och hur rör och komponenter ska sammanfogas. Boken behandlar även hur trycksättning och cirkulation av värme- och köldbärare fungerar, samt vilka parametrar som ska beräknas för att få bästa verkningsgrad.
Boken är främst avsedd för den som ska utbilda sig till VVS-montör, men kan användas av alla som är intresserade av att lära sig mer om hur tekniska installationer fungerar och installeras i våra byggnader.
I del två avhandlas produktionsenheter och delsystem, för att slutligen beskriva funktionerna i sammansatta system.
Faktabok: Värme och kyla 2
Denna faktabok utgör del två av två om värme och kyla. Olika former av energiomvandling kommer att spela en viktig roll för vår framtida användning av energiresurserna i samhället. Den här faktaboken behandlar hur produktionsenheter för energiomvandling är uppbyggda och fungerar tillsammans med olika systemlösningar såsom inkoppling av delsystem och förutsättningar med lösningar för en effektiv drift.
Boken är främst avsedd för den som ska utbilda sig till VVS-montör, men kan användas av alla som är intresserade av att lära sig mer om hur tekniska installationer fungerar och installeras i våra byggnader.
Faktabok: Sanitet
Boken behandlar våra vanligaste tappvatten- och avloppssystem. Både enskilda och kommunala system beskrivs, deras uppbyggnad liksom metoder för rening av vatten och spillvatten. Vattnet befinner sig i ett kretslopp och måste därför behandlas såväl innan som efter användning.
Boken beskriver även vanliga produkter och vanliga material som används i installationerna. Fogmetoder för några vanliga rörmaterial behandlas också.
I dag har vi höga krav på tappvattnets kvalitet, på spillvattnets rening samt på energianvändning och övrig miljöhänsyn. Detta berörs också i boken, liksom gällande lagar och övriga regelverk.
Faktabok: Entreprenadskap
Den här faktaboken riktar sig till elever inom gymnasieskolan som utbildar sig till VVS-montörer och till andra personer som redan är yrkesverksamma inom VVS-området.
Boken ger grundläggande kunskaper om hur entreprenader fungerar, hur bygghandlingar tas fram samt hur de ska tolkas. Mottagaren får även veta vad planering och installation av VVS-system inom byggnader innebär.
I boken finns hänvisningar till de lagar, föreskrifter och standarder som gäller för installationer och byggande, dvs. de bestämmelser som en montör måste ha kunskap om för att kunna utföra installationer – med hänsyn till funktioner och arbetsmiljö.
Mät- och reglerkunskap
Den här faktaboken riktar sig till elever inom gymnasieskolan som utbildar sig till VVS-montörer och till andra personer som redan är yrkesverksamma inom VVS-området. Boken ger grundläggande kunskaper om hur mät- och reglerutrustningar används till de olika installationerna inom bl.a. värme- och kylreglering. I boken finns hänvisningar till de lagar, föreskrifter och standarder som gäller för installationer och byggande, dvs. de bestämmelser som en montör måste ha kunskap om för att kunna utföra regleringar till ett bra inomhusklimat.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

  • VerlagLiber
  • Erscheinungsdatum2012
  • ISBN 10 9147106956
  • ISBN 13 9789147106950
  • EinbandGrapado
  • Anzahl der Seiten180

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:



Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben

Beste Suchergebnisse beim ZVAB