Vildmarken kallar : min flykt till Alaska

 
9789137131443: Vildmarken kallar : min flykt till AlaskaSkriet från vildmarken möter Bill Bryson

”Jag bad till Gud att björnen inte skulle anfalla. Sju hundar, en människa och en grisslybjörn stirrade på varandra i flera minuter. Jag hörde skrän från korpar ovanför och i ögonvrån såg jag hur en av dem satte sig tungt i en poppel, som en tidigt anländ middagsgäst.”

Om du fick chansen att bryta upp från din vardagen under ett år, vart skulle du ta vägen då? Thailand? Australien? Kina? Alaskas ödemarker?

Skotske Guy Grieve är trött på sitt jobb, trött på sitt liv, trött på sina skulder och trött på att sitta i bilen i timmar varje dag för att komma till jobbet. Livet måste vara mer än det här. Efter mycket vånda och långa överläggningar bestämmer han sig för att tillbringa ett år ensam i Alaska i harmoni med naturen.

När Guy kommer till Alaska visar det sig att stugan han ska bo i har brunnit ner. Kontorsråttan från Skottland är nu tvungen att på egen hand bygga en stuga i ödemarken samtidigt som vintern närmar sig. Endast med en hund som sällskap får Guy lära sig den hårda läxan att ett liv i vildmarken är långtifrån lätt, oavsett om det handlar om att få tag på mat eller att kunna tvätta sig utan att bli överraskad av björnar.

Vildmarken kallar är en både underhållande och gripande berättelse där Guy Grieve på ett självutlämnande sätt skildrar sitt år i Alaskas karga landskap. Läsaren får möta glädje och sorg, och uppleva både Guys fascination inför den nya tillvaron i Alaska och den svåra hemlängtan han drabbas av.

Guy Grieve föddes i Sydafrika och växte upp på tre olika kontinenter. I dag bor han med fru och barn på Hebriderna utanför Skottlands västkust. Guy har skrivit för The Scotsman.Die Inhaltsangabe kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben