Buruma, Ian År noll : Historien om 1945

ISBN 13: 9789127138254

År noll : Historien om 1945

 
9789127138254: År noll : Historien om 1945
Reseña del editor:

Krig brukar sällan sluta i en entydig känsla av befrielse. Det andra världskriget har på många sätt varit det stora undantaget: det var det goda som segrade mot det onda, och våren 1945 kunde hela världen dra en i och för sig sorgsen, men ändå djup lättnadens suck.

I sin nya bok År noll om fredsåret 1945 komplicerar Ian Buruma den bilden. Han påminner om hur franska, brittiska och nederländska trupper när kriget var slut hänsynslöst försökte återupprätta den koloniala ordningen i Algeriet, Vietnam och nuvarande Indonesien; om hur britterna tvingade etniska tyskar från Östeuropa - där de bott i generationer - till ett krympt Tyskland till priset av en halv miljon döda, och samtidigt om hur många japanska krigsförbrytare kom undan, på grund av bristfälliga informationer och språkkunskaper. Visst blev det fred, men den var mycket mer brutal än vi velat erkänna.

Ian Buruma (född 1951) är professor i mänskliga rättigheter och journalistik vid Bard College i New York, och medverkar i tidningar som New York Times och Guardian. Natur & Kultur har tidigare bland annat givit ut Mordet i Amsterdam om mordet på filmaren Theo van Gogh.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben