Nederlandse oorlogsschepen 1940-1945 / druk 1

 
9789086160587: Nederlandse oorlogsschepen 1940-1945 / druk 1
Umschlagtext:

Bezien vanuit de 21ste eeuw is de Tweede Wereldoorlog niet meer dan een tijdvak uit de geschiedenis. Het is dan ook verklaarbaar dat feiten en gebeurtenissen uit die periode steeds meer vervagen of zelfs geheel uit de herinnering verdwijnen. Dit geldt eens te meer voor het onderwerp van dit boek, Nederlandse oorlogsschepen uit de jaren 1940 tot 1945. Nu is in de afgelopen decennia weliswaar veel authentiek beeldmateriaal gepubliceerd, maar de kwaliteit daarvan varieert. Dat is begrijpelijk als men bedenkt dat het fotografisch vastleggen van situaties en verrichtingen van de marine ondergeschikt was aan het krijgsbedrijf zelf. Daarom wordt in dit boek het varend materieel uit die periode op een unieke en consistente wijze grafisch in beeld gebracht.

Van alle beschreven schepen zijn zo nauwkeurig mogelijke zij- en bovenaanzichten opgenomen, inclusief de kleurstelling en camouflagepatronen. Naast het materieel met specifieke gevechtstaken komt een representatieve selectie aan bod uit de grote hoeveelheid hulpschepen. Enkele vaartuigen die niet onder commando van de Koninklijke Marine hebben geopereerd, maar toch een Nederlands karakter hadden, zijn ook in dit boek opgenomen. De scheepsportretten worden afgerond met technische specificaties en veel nog niet eerder gepubliceerde fotos.

Engelstalige editie: ISBN 978-90-8616-081-5

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben