Duinrell 1935-2010: kroniek van een familiebedrijf

 
9789081526319: Duinrell 1935-2010: kroniek van een familiebedrijf
From the Inside Flap:

Samenvatting boek Duinrell 1935-2010, Kroniek van een familiebedrijf

ISBN: 978-90-815263-1-9

Toen Philip Graaf van Zuylen van Nijevelt op 19 april 1935 de poorten van Landgoed Duinrell opende, had hij nooit kunnen vermoeden dat er 75 jaar later een vakantiepark van formaat zou staan, gerund door de kleinkinderen die hij nooit heeft leren kennen. Maar vijf jaar mocht Philip van Zuylen genieten van zijn opengestelde landgoed met speeltuin, theetuin, uitkijktoren, skibaan en vele evenementen. Op 12 mei 1940 werd hij als verdachte passant aangemerkt en door Nederlandse militairen op zijn eigen landgoed om het leven gebracht. Zoon Hugo was toen nog maar 11 jaar oud.
Na de oorlog werd Duinrell op bescheiden schaal geëxploiteerd en naast dagrecreatie creëerde de familie van Zuylen met een klein team van medewerkers ook overnachtingsmogelijkheden. Hugo van Zuylen werkte aan een internationale carrière en hield zich in zijn vrije tijd bezig met de ontwikkeling van Duinrell. Dat alles veranderde in 1962. De bekende vastgoedhandelaar Reindert Zwolsman had zijn zinnen op Duinrell gezet en toen die besprekingen spaak liepen, besloot de jonge graaf Hugo van Zuylen zijn goede baan op zeggen en van Duinrell zijn werk te maken.

Het werd uiteindelijk zijn levenswerk dat nu voortgezet wordt door zijn beide zonen Philip en Roderick. Het werd ook een gevecht tegen iedereen die hem wilde verhinderen zijn ambities waar te maken. Zonder zijn doorzettingsvermogen en lef om te ondernemen, zou Duinrell nu nog steeds een bescheiden speeltuin met camping zijn. Het besluit om in 1984 het Tikibad midden op het park te bouwen is zon voorbeeld van lef. Voor een bedrag hoger dan de jaarlijkse omzet werd een waterparadijs neergezet dat zorgde voor de definitieve doorbraak van Duinrell in het Nederland.

Dit boek heet niet voor niets een kroniek van een familiebedrijf. De binding met het landgoed, de betrokkenheid bij het bedrijf en de zorg voor het behoud van dit alles in de familie, maakt dat Duinrell tot in de haarvaten een door een familie gerund bedrijf is. Dat deze familie tot één van de oudste adelijke geslachten van ons land behoort, speelt geen grote rol maar geeft wel kleur aan de wijze waarop het bedrijf gerund wordt. De overdracht van Duinrell aan de nieuwe generatie in 2000 is de kroon op het werk van Hugo Graaf van Zuylen van Nijevelt. Zijn missie is volbracht: het landgoed is in de familie gebleven en het bedrijf bloeit voort.

In het boek vertelt Hugo van Zuylen zijn verhaal over Duinrell; het is dan ook deels zijn biografie. Naast de grondlegger van het moderne Duinrell en zijn twee zonen komen nog ongeveer 20 andere prominente en minder prominente mensen aan het woord over Duinrell.

Duinrell, Kroniek van een familiebedrijf geeft een unieke kijk achter de schermen van een bijzonder bedrijf. Met 192 paginas en meer dan 330 fotos en illustraties is dit boek een aantrekkelijk historisch boek dat veel mensen zal aanspreken.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben