Daders en slachtoffers voorbij...

 
9789077290149: Daders en slachtoffers voorbij...
From the Inside Flap:

Daders en slachtoffers zijn van alle tijden. Het vraagt moed om daderschap en slachtofferschap onbevooroordeeld in de ogen te kijken. Bert Hellinger is dit onderwerp nooit uit de weg gegaan, is vaak tot het uiterste gegaan in opstellingen en heeft ons daarmee een schat aan nieuwe inzichten geschonken.

Het is ook duidelijk dat wij in Nederland nog lang niet klaar zijn met dit onderwerp. Tweede- en derde generatieproblematiek rond de Tweede Wereldoorlog speelt nog volop bij velen, in veel families en in onze samenleving. Nog steeds komt nieuwe, verdiepende informatie los: hoeveel Nederlanders, werkend in bedrijven, hebben geproduceerd voor de bezetter? Wat was 'goed' en wat was 'fout'?
Onlangs zei een man, die zich had voorgesteld met de woorden: 'Ik ben een crimineel,' even later zachtjes: 'Elke dader is begonnen als slachtoffer.' Dader-slachtoffer dynamiek maakt nog steeds heftige emoties los.
Dit boek laat zien hoe Bert Hellinger in een periode van vijftien jaar zijn denken over daders en slachtoffers heeft ontwikkeld. En meer nog: wat de mogelijkheden en beperkingen zijn voor verzoening tussen mensen en volken. Hij overstijgt daarbij het gevangen blijven in de dynamiek. Daders en slachtoffers voorbij...

Vertaling: Boudewijn Lemstra
Bewerking: Margreet Mossel
Redactie: Jan Jacob Stam

Gebaseerd op het boek Der Abschied en zeven artikelen, interviews en ander werk van Bert Hellinger, wat in totaal een periode van vijftien jaar ontwikkeling beslaat: 1995-2010.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben