Van Aap Tot Zet

ISBN 13: 9789054443919

Van Aap Tot Zet

 
9789054443919: Van Aap Tot Zet
From the Inside Flap:

De 26 gedichtjes in Van Aap tot Zet zitten vol verrassingen. Het zijn ook 26 avontuurlijke verhaaltjes. Over Bertus Bok, Gerda Geit, Nina Neushoorn, Tony Tijger, Victor Vleermuis en allerlei andere bijzondere, dwaze dieren. Een alfabet waar je wel 26 maal 26 keer naar kan luisteren. Van A tot Z. Vooral als de gedichten worden voorgelezen door de schrijfster!
De freule Francina Fazant, die vond zichzelf zo prachtig. Zo fleurig, zo fantastisch, zo fier, zo fabelachtig. Ze zei: Mijn veren zijn fluweel. Ik ben een allerfijnste vrouw. Ik ben een fonkelende fee. Ik ben veel fraaier dan een pauw.

Over de auteur/voorlezer
Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Na haar schilderopleiding werd ze redacteur van Propria Cures. Naast haar bijdrage in de vorm van politieke en literaire cartoons schreef ze ook artikelen. Vervolgens maakte ze samen met Gerrit Komrij, Theo Sontrop en Martin Ros acht jaar deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf.
Het eerste verhaal van Mensje van Keulen werd gepubliceerd in 1969 in Hollands Maandblad. Haar inmiddels vele malen herdrukte debuut Bleekers zomer (1972) wordt tot de klassieken in de Nederlandse literatuur gerekend. Sinds 1985 schrijft Van Keulen ook kinderboeken, die bekroond werden met een Zilveren Griffel en de Nienke van Hichtumprijs.
Olifanten op een web, geschreven naar aanleiding van de dood van haar moeder, is haar eerste autobiografische boek. In 2006 verscheen, naar aanleiding van haar zestigste verjaardag, Alle dagen laat, Dagboek 1976. De schriften wachten, het oerboek van Mensje van Keulen, geeft inzicht in de ontwikkeling van haar schrijverschap. Onlangs verscheen de verhalenbundel Een goed verhaal. In 2003 ontving Van Keulen voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs.
Voor meer informatie, zie www.mensjevankeulen.nl

Inhoud
1. Van Aap tot Zet
2. Alfons Aap
3. Bertus Bok
4. Carolina Cavia
5. Daan Dromedaris
6. Elsje Eekhoorn
7. Francina Fazant
8. Gerda Geit
9. Hannes Haas
10. Isadora Inktvis
11. Jochem Jachthond
12. Kim Kikker
13. Lieselore Leeuw
14. Maurits Miereneter
15. Nina Neushoorn
16. Oscar Otter
17. Pollie Paard
18. Quirijn Quasi
19. Rita Reuzenschildpad
20. Sam Slang
21. Tony Tijger
22. Unico Uil
23. Victor Vleermuis
24. Wijnand Walvis
25. Xerafijn Boxer
26. Ysbrand IJsbeer
27. Zizi Zevenslaper
28. Bonus: Haagse Tony Tijger
29. Bonus: Haagse Xerafijn Boxer
30. Bonus: Haagse Gerda Geit

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben