Brugge, D. van der Het linke kruidvat

ISBN 13: 9789051793581

Het linke kruidvat

 
9789051793581: Het linke kruidvat
From the Inside Flap:

(...) Er hoeft maar één vonk over te springen en uit het linke kruitvat springen godsdienstfanaten, maffiosi en veldheren te voorschijn, geharnast en tot de tanden bewapend (...)

Ayoub, een jongen uit een klein Algerijns bergdorp, krijgt de kans van zijn leven. Hij mag bij zijn vader in België komen wonen, in het rijke Westen. Leergierig als hij is, stort hij zich vol overgave op het leren van de taal, de cultuur en de gewoonten van de Belgen. Maar de westerse denkbeelden botsen al snel met zijn islamitische achtergrond en opvoeding. Hij begint te twijfelen aan welke kant hij staat. Langzaam raakt Ayoub door vrienden betrokken bij een spiraal van haat en geweld. Maar wat doe je als jouw denkbeelden de mensen van wie je houdt kapotmaken?

Het Linke Kruitvat is een geweldige indringende roman die ingaat op de achtergronden van radicalisering en fundamentalisme, maar ook op de gevolgen van racisme en vooroordelen. Denise van der Brugge neemt haar tijd om te laten zien hoe de naïviteit en levenslust van een Algerijnse jongen plaatsmaakt voor radicaal gedachtegoed. Ze laat zien hoe iedereen - blank of zwart, Christen of Moslim - op zijn eigen manier de haat in stand kan houden of tegen kan gaan. Confronterend, maar hoopvol.

Niemand is een echt gelovige
als hij niet voor zijn broeder wil wat hij voor zichzelf wenst.

De profeet Mohammed in de Koran.

„Über diesen Titel“ kann sich auf eine andere Ausgabe dieses Titels beziehen.

(Keine Angebote verfügbar)

Buch Finden:Kaufgesuch aufgeben

Sie kennen Autor und Titel des Buches und finden es trotzdem nicht auf ZVAB? Dann geben Sie einen Suchauftrag auf und wir informieren Sie automatisch, sobald das Buch verfügbar ist!

Kaufgesuch aufgeben